ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Χρηματιστήριο: «Χάθηκαν» 4,235 δις – «Βυθίστηκαν» οι δείκτες στο κλείσιμο

Χρηματιστήριο: «Χάθηκαν» 4,235 δις – «Βυθίστηκαν» οι δείκτες στο κλείσιμο

Μια δραματική μέρα ήταν η σημερινή για την οικονομία, καθώς χάθηκαν περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια ευρώ από τη συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς, έκλεισε με πτώση στο 8% η χρηματιστηριακή αγορά.

Τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται χτυπώντας και την πόρτα της γειτονικής μας Ιταλίας, αυξάνοντας και τους φόβους των επενδυτών για τις επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία, διαμορφώνοντας αρνητικό κλίμα στις διεθνείς αγορές.

Οι απώλειες στην εγχώρια αγορά ήταν αρκετά μεγαλύτερες από αυτές των ευρωπαϊκών αγορών, απώλειες που σε επίπεδο βασικού χρηματιστηριακού δείκτη ενδοσυνεδριακά ξεπέρασαν το 9%.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικράτησε στη σημερινή συνεδρίαση είναι και το γεγονός ότι η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς μειώθηκε κατά 4,235 δισ. ευρώ σε σχέση με τη συνεδρίαση της Παρασκευής.

O Γενικός Δείκτης Τιμών υποχώρησε κάτω από τα επίπεδα των 820 μονάδων και έκλεισε στις 818,35 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 74,68 μονάδων ή σε ποσοστό 8,36%.

Είναι το χαμηλότερο κλείσιμο από τη συνεδρίαση της 16ης Αυγούστου 2019 (792,06 μονάδες), ενώ από τις αρχές του 2020 καταγράφει απώλειες σε ποσοστό 10,73%.

Ενδοσυνεδριακά «βυθίστηκε» στις 809,78 μονάδες όταν σημείωνε απώλειες έως και 9,32%. Η μεγάλη υποχώρηση των τιμών των μετοχών συνοδεύθηκε και από υψηλό τζίρο. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 182,812 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 86.506.130 μετοχές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 7,43%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 10, 51%

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.