ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κορωνοϊός: Πέφτουν τα χρηματιστήρια – Οι εξελίξεις σε Wall και Τόκιο

Κορωνοϊός: Πέφτουν τα χρηματιστήρια – Οι εξελίξεις σε Wall και Τόκιο

Πιο ψύχραιμες εμφανίστηκαν χθες οι χρηματαγορές, ωστόσο οι επενδυτές παρέμειναν ανήσυχοι και επιφυλακτικοί, καθώς η επιδημία του κορωνοϊού COVID-19 βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Η αύξηση των θυμάτων ρίχνει τις επιδόσεις των χρηματιστηρίων, ωστόσο η μείωση στον αριθμό των νεκρών στην Κίνα, κάλυψε κάποιες αναφάλειες, με συνέπεια να αναπληρωθεί ένα ποσοστό του χαμένου εδάφους των προηγούμενων ημερών.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,44% ή 119 μονάδες στις 26.961, ο S&P σημείωσε πτώση 0,37% στις 3.116 μονάδες ενώ ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,17% στις 8.980 μονάδες.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Pfizer (+2,6%) και 3M (+1,8%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Walt Disney (-3,6%) και Chevron (-2,3%).

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε σε νέο ιστορικό χαμηλό στο 1,30%, σημειώνοντας πτώση δύο μονάδων βάσης.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε οριακά χαμηλότερα έναντι του ευρώ στο 1,0886 δολ. από 1,0882 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου «βούλιαξε» για δεύτερη μέρα, τούτη τη φορά κατά 2,3% στα 48,73 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού υποχώρησε 0,4% στα 1.643 δολ./oz.

Πτωτικές τάσεις στο Τόκιο

Πτωτικές τάσεις επικρατούν μέχρι στιγμής κατά τη συνεδρίαση του χρηματιστηρίου στο Τόκιο, καθώς το κλίμα ανησυχίας για τον κίνδυνο πανδημίας συνεχίζει να κυριαρχεί στις αγορές.

Στις 10:41 [τοπική ώρα, 03:41 ώρα Ελλάδας], ο δείκτης Nikkei κατέγραφε πτώση 368,62 μονάδων (–1,64%), στις 22.057,57 μονάδες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα ο δείκτης Topix, πιο ενδεικτικός της γενικής τάσης, κατέγραφε πτώση 28,03 μονάδων (–1,75%) στις 1.578,14 μονάδες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.