ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Βόμβα» κορωνοϊού στις διεθνείς αγορές: Κατεγράφησαν νέες σημαντικές απώλειες

«Βόμβα» κορωνοϊού στις διεθνείς αγορές: Κατεγράφησαν νέες σημαντικές απώλειες

Μία ακόμη ημέρα οι διεθνείς αγορές κατέγραψαν σημαντικές απώλειες, οι οποίες αθροιστικά αγγίζουν ή και ξερνούν το 10%. Ένα ποσοστό που είναι ιδιαίτερα μεγάλο αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτό έχει συντελεστεί σε μόλις τέσσερις συνεδριάσεις.

Ο κορωνοϊός αποτελεί αυτή την στιγμή τον υπ΄ αριθμόν ένα πρόβλημα για την παγκόσμια οικονομία. Ωστόσο είναι υπό διερεύνηση εάν η πτώση στα διεθνή χρηματιστήρια είναι απόρροια της επιδημίας, ή αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε να διορθώσουν οι αγορές οι οποίες στο σύνολό τους είχαν βρεθεί το προηγούμενο διάστημα στα ιστορικά τους υψηλά.

Οι επενδυτές δείχνουν να ανησυχούν για την επόμενη ημέρα. Κανείς δεν γνωρίζει ποιες θα είναι οι πραγματικές επιπτώσεις στη οικονομία και πόσο θα επηρεάσει το παγκόσμιο ΑΕΠ. Ωστόσο η χθεσινή εικόνα είναι μάλλον υπερβολική και αυτό διότι με βάση τα χθεσινά στοιχεί σε παγκόσμιο επίπεδο η επιδημία δείχνει να επιβραδύνει αν μη τι άλλο. Και έτσι δεν δικαιολογείται το γεγονός ότι στα μεγάλα χρηματιστήρια οι δείκτες βρέθηκαν στο ναδίρ.

Βουτιά ρεκόρ για τον Dow Jones που έχασε τελικά κοντά στις 1.200 μονάδες.

Η εικόνα εν συνεχεία βελτιώθηκε βέβαια, αλλά η πτώση ήταν και πάλι μεγάλη. Οι αναλυτές θεωρούν ότι από την μία πλευρά υπάρχει ένα θέμα σοβαρό που απειλεί την παγκόσμια οικονομία, αφού οι επιπτώσεις ακόμη δεν είναι απτές και από την άλλη σημειώνουν ότι μάλλον είναι υπερβολή να καταρρέουν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες και να εκτινάσσονται οι τιμές των ομολόγων, από μία αιτία που ναι μεν δείχνει πρόβλημα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι εικόνα… πολέμου, όπως τουλάχιστον δείχνουν οι αντιδράσεις των αγορών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι απώλειες τελικά ήταν σημαντικές, τόσο για τα ευρωπαϊκά, όσο και για τα αμερικανικά. Είναι πασιφανές ότι για να μεταβληθεί η εικόνα στις αγορές θα πρέπει να υπάρξει ένα θετικό νέο που θα δώσει διέξοδο στο φαινομενικά δύσκολο σκηνικό που έχει διαμορφωθεί. Και αυτό με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν φαίνεται να έρχεται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.