ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

ΟΟΣΑ: Θα χρειαστούν αρκετά χρόνια για να ανακάμψει η παγκόσμια οικονομία μετά την επιδημία

ΟΟΣΑ: Θα χρειαστούν αρκετά χρόνια για να ανακάμψει η παγκόσμια οικονομία μετά την επιδημία

Τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης που θα φέρει ο κορωνοϊός θα μας συνοδεύουν για χρόνια.

Η παγκόσμια οικονομία θα χρειαστεί χρόνια προκειμένου να ανακάμψει από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, προειδοποίησε ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣ Άνχελ Γκουρία τόνισε ότι το σοκ στην οικονομία από την πανδημία είναι μεγαλύτερο από εκείνο της χρηματοοικονομικής κρίσης του 2008, ή των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στη Νέα Υόρκη, ενώ χαρακτήρισε «ευσεβείς πόθους» τις εκτιμήσεις ότι τα κράτη θα ανακάμψουν γρήγορα.

Ο Άνχελ Γκουρία εκτίμησε παράλληλα ότι πρόσφατοι υπολογισμοί, ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα μειωθεί στο 1,5% λόγω της πανδημίας, φαίνονται ήδη πολύ αισιόδοξοι.

Αν και παραμένει άγνωστος ο αριθμός των επιχειρήσεων που θα κλείσουν και ο αριθμός των θέσεων εργασίας που θα χαθούν, ο κ. Γκουρία εκτιμά ότι τα κράτη θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της κρίσης «για χρόνια».

Εκτίμησε επίσης ότι αρκετές από τις ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη θα βυθιστούν σε ύφεση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ακόμα κι αν δεν έχουμε ύφεση σε παγκόσμιο επίπεδο, θα έχουμε μηδενική ή αρνητική μεγέθυνση σε πολλές χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων αρκετές από τις μεγαλύτερες, και για αυτό όχι μόνο θα έχουμε χαμηλή ανάπτυξη φέτος, αλλά και θα καταστεί πιο χρονοβόρο να ανακάμψουμε στο μέλλον» εκτίμησε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.