ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΗΠΑ: Έκτακτα νομισματικά μέτρα και «επιθετική πολιτική σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα» από την FED

ΗΠΑ: Έκτακτα νομισματικά μέτρα και «επιθετική πολιτική σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα» από την FED

Να αγοράσει κρατικά ομόλογα, απεριορίστου ύψους, δηλώνει η Federal Reserve, σε μία προσπάθεια στήριξης της αμερικανικής οικονομίας εν μέσω του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας την άρση κάθε περιορισμού στο πρόγραμμα πιστωτικής επέκτασης.

Αυτό, επί της ουσίας, σημαίνει την απεριόριστη ροή χρημάτων από την κεντρική τράπεζα στις επιχειρήσεις, μέσω της αγοράς εταιρικών και κρατικών ομολόγων.

«Η πανδημία του κορωνοϊού έχει προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στις ΗΠΑ και όλο τον κόσμο» επεσήμανε, σε ειδική ανακοίνωση που εξέδωσε.
Και πρόσθεσε: «Άμεση προτεραιότητα είναι η φροντίδα όλων όσων επηρεάζονται και η οριοθέτηση της εξάπλωσης του ιού».

Προανήγγειλε δε, «επιθετικές πολιτικές στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα» για τον περιορισμό των απωλειών σε θέσεις εργασίας και εισόδημα».

Οι πολιτικές αυτές, αφορούν τις καθημερινές αγορές κρατικών ομολόγων, αξίας 75 δισ. δολαρίων, καθώς και στεγαστικών τραπεζικών δανείων, αξίας 50 δισ. δολαρίων. Τα παραπάνω μέτρα θα αφορούν το διάστημα έως την Παρασκευή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα, η κεντρική τράπεζα είχε δεσμευτεί για συνολικές αγορές ομολόγων 500 δισ. δολαρίων και στεγαστικών δανείων 200 δισ. δολαρίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρά τη δέσμευση της Federal Reserve, ωστόσο, οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street άνοιξαν με απώλειες της τάξης του 1,5%. Από την πλευρά του, το επιτόκιο του 10ετούς κρατικού ομολόγου κατέγραψε μικρή αποκλιμάκωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.