ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Νορβηγία: Σε πρωτόγνωρο υψηλό η ανεργία λόγω του κορωνοϊού

Νορβηγία: Σε πρωτόγνωρο υψηλό η ανεργία λόγω του κορωνοϊού

Η ανεργία στη Νορβηγία πενταπλασιάστηκε αυτό τον μήνα καθώς οι εταιρίες ανακοίνωσαν μαζικές απολύσεις και αναστολή λειτουργίας στο πλαίσιο των προσπαθειών για ανακοπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αρμόδια υπηρεσία απασχόλησης της χώρας.

Η καταγεγραμμένη ανεργία αυξήθηκε στο 10,9%, το υψηλότερο επίπεδο από τη Μεγάλη Ύφεση της δεκαετίας του 1930, από το 5,3% πριν από μία εβδομάδα και μόλις πάνω από το 2,3% στα τέλη Φεβρουαρίου, σύμφωνα με στοιχεία της νορβηγικής υπηρεσίας απασχόλησης και πρόνοιας NAV.

Η απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 15% με 20% βραχυπρόθεσμα, όπως προέβλεψε η κυβέρνηση την Παρασκευή.

«Η εξέλιξη των δύο τελευταίων εβδομάδων δεν έχει σύγκριση», ανέφερε σε ανακοίνωση ο επικεφαλής της NAV Σίγκρουν Βάγκενγκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το νορβηγικό Κοινοβούλιο ενέκρινε δάνεια, καθυστέρηση καταβολής φόρων και επιπλέον δαπάνες έως 280 δισεκ. κορώνες (25,25 δισεκ. δολάρια) για την αντιμετώπιση της κρίσης, ενώ η κεντρική τράπεζα μείωσε τα επιτόκια δύο φορές, από το 1,5% στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο του 0,25%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.