ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Στα «τάρταρα» η τιμή του πετρελαίου – Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2002 το μπρεντ

Στα «τάρταρα» η τιμή του πετρελαίου – Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2002 το μπρεντ

«Βουτιά» σημειώνουν οι τιμές του αργού πετρελαίου, ενώ το μπρεντ κινείται στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2002, μετά και τους φόβους για μεγάλη ζήτηση εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Η προθεσμιακή τιμή του μπρεντ σημείωνε πτώση 5,8% ή 1,45 δολάριο στα 23,48 δολάρια το βαρέλι στις 08:23 (ώρα Ελλάδας), έχοντας υποχωρήσει προηγουμένως στα 23,03 δολάρια, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού υποχωρούσε 3,8% ή 0,82 δολάριο στα 20,69 δολάρια το βαρέλι.

«Οι κεντρικές τράπεζες χαλαρώνουν (τη νομισματική πολιτική) και οι κυβερνήσεις προσφέρουν πακέτα τόνωσης της οικονομίας, αλλά πρόκειται μόνο για μέτρα στήριξης και όχι για μία ριζική αντιμετώπιση», δήλωσε αναλυτής της Rakuten Securities. «Έως ότου δούμε ενδείξεις για τη λήξη της πανδημίας, οι τιμές του πετρελαίου θα παραμένουν υπό πίεση και μπορεί να βυθιστούν κάτω από τα 20 δολάρια το βαρέλι», πρόσθεσε.

Με την παγκόσμια ζήτηση να προβλέπεται τώρα ότι θα βουλιάξει στα 15 ή 20 εκατ. βαρέλια την ημέρα, μειωμένη κατά 20% σε σχέση με πέρυσι, αναλυτές αναφέρουν, ότι θα απαιτηθούν μεγάλης κλίμακας μειώσεις της παραγωγής και όχι μόνο από τις χώρες- μέλη του ΟΠΕΚ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξιωματούχος του υπουργείου Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε την Παρασκευή ότι το βασίλειο δεν βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Ρωσία για την εξισορρόπηση των αγορών πετρελαίου, παρά την αυξανόμενη πίεση από την Ουάσιγκτον να σταματήσει την κατρακύλα των τιμών, που έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 60% φέτος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.