Επιμένει η Γερμανία: «Δεν είναι λύση το κορωνό-ομόλογο»

Επιμένει η Γερμανία: «Δεν είναι λύση το κορωνό-ομόλογο»

Συνεχίζει στο «όχι» στο κορωνό-ομόλογο η γερμανική κυβέρνηση. Σύμφωνα με όσα είπε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Ουλρίκε Ντέμερ, δεν είναι είναι καλή ιδέα.

Αντίθετα, σύμφωνα με όσα είπε, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, στη βάση και των Συνθηκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι το κατάλληλο εργαλείο.

«Είναι ένα εργαλείο κατάλληλο ακριβώς γι’ αυτή την κρίση» συμπλήρωσε η κυρία Ντέμερ και παρέπεμψε στις συζητήσεις των υπουργών Οικονομικών, που βρίσκονται σε εξέλιξη, σχετικά με τα μέτρα στήριξης της οικονομίας που θα υιοθετήσει η ευρωζώνη.

«Τα κράτη – μέλη θα δώσουν μια κοινή και αλληλέγγυα απάντηση» σε αυτή την κρίση, δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, Ντένις Κόλμπεργκ και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον ρόλο που θα αναλάβει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για την στήριξη εταιρειών. Ο κ. Κόλμπεργκ επιφυλάχθηκε να σχολιάσει περαιτέρω, όταν θα γίνουν γνωστές οι προτάσεις των υπουργών Οικονομικών προς το Συμβούλιο.

Κατηγορηματικά αρνητική στο ενδεχόμενο έκδοσης ευρωομολόγου εμφανίστηκε και η Χριστιανοκοινωνική Ένωση, το κόμμα του πρωθυπουργού της Βαυαρίας, Μάρκους Σέντερ, το οποίο συμμετέχει και στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Μάρκους Μπλούμε, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «οι κακές πολιτικές ιδέες, όπως αυτή των ευρωομολόγων, δεν θα γίνουν καλές ιδέες, επειδή υπάρχει κρίση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον, προτάσσοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ίδια η Γερμανία, ο κ. Μπλούμε τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται ενώπιον της μεγαλύτερης πρόκλησης που αντιμετώπισε μετά το τέλος τους Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και επισήμανε ότι «αυτό που είναι τώρα περιττό είναι η έκκληση για μια ευρωπαϊκή ένωση χρέους και όλες οι πλευρές πρέπει να επικεντρωθούν στην εθνική κρατική προσπάθεια».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.