ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Γερμανία: «Προτεραιότητα η μετατόπιση του κέντρου παραγωγής υγειονομικού υλικού από την Ασία σε μας»

Γερμανία: «Προτεραιότητα η μετατόπιση του κέντρου παραγωγής υγειονομικού υλικού από την Ασία σε μας»

Η μετατόπιση του κέντρου παραγωγής υγειονομικού υλικού από την Ασία στη Γερμανία και γενικότερα στην Ευρώπη αποτελεί βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης, υπογράμμισαν οι Γερμανοί υπουργοί Υγείας Γενς Σπαν και Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ.

Σύμφωνα με τον κ. Αλτμάιερ, η γερμανική κυβέρνηση θα εγγυηθεί μακροπρόθεσμα ότι θα αγοράσει τα προϊόντα των εταιρειών, προκειμένου «να ενισχύσουμε και να αυξήσουμε την παραγωγή στη Γερμανία και στην Ευρώπη». Σήμερα το 90% των προστατευτικών μασκών κατασκευάζεται στην Ασία. «Αυτό το ποσοστό πρέπει να μειωθεί» σημείωσε ο υπουργός Οικονομίας, επισημαίνοντας ότι η ζήτηση για τέτοια είδη αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω και να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα για πολύ καιρό. Έκανε μάλιστα λόγο για «πολλά δισεκατομμύρια» μάσκες που θα χρειαστούν τους επόμενους μήνες.

Ο κ. Σπαν από την πλευρά του δήλωσε ότι σε μια πρώτη καταγραφή έχουν ήδη δηλώσει το ενδιαφέρον τους περισσότερες από 100 γερμανικές εταιρείες, οι οποίες θα λάβουν εγγύηση παραγγελιών έως τουλάχιστον το τέλος του 2021. Μεταξύ των κινήτρων που θα δοθούν είναι 30% επενδυτικές επιχορηγήσεις σε εταιρείες υφασμάτων, εάν ασχοληθούν ήδη εντός του τρέχοντος έτους με την κατασκευή των υλικών για μάσκες. Στο Υπουργείο Υγείας συστήθηκε ήδη ομάδα εργασίας, η οποία θα αναλάβει την ευθύνη του συντονισμού της προσπάθειας, πρόσθεσε ο κ. Σπαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Αλτμάιερ ανακοίνωσε ακόμα αλλαγή πολιτικής και σε ό,τι αφορά τη φαρμακοβιομηχανία, όπου η εξάρτηση από την Ασία είναι επίσης πολύ υψηλή. Όπως και στους τομείς των μπαταριών και των ημιαγωγών, θα επιδιωχθούν κοινοπραξίες προκειμένου να ενισχυθεί και η έρευνα των φαρμάκων στη Γερμανία και στην Ευρώπη, δήλωσε ο υπουργός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.