ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ξεκίνησαν συνομιλίες οι υπουργοί των G20 – Εξετάζουν τις εξελίξεις στην αγορά του πετρελαίου

Ξεκίνησαν συνομιλίες οι υπουργοί των G20 – Εξετάζουν τις εξελίξεις στην αγορά του πετρελαίου

Έπειτα από την χθεσινή απόφαση του ΟΠΕΚ, να μειώσει την ημερήσια παραγωγή πετρελαίου, οι υπουργοί της G20, ξεκίνησαν συνομιλίες, ώστε να υιοθετηθεί ένα νέο πλαίσιο σταθεροποίησης της αγοράς του πετρελαίου.

Οι συνομιλίες γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης. Κάποιες από τις χώρες της G20 είναι και μέλη του ΟΠΕΚ+ που την Πέμπτη συμφώνησε περικοπή της παραγωγής πετρελαίου σε τρία στάδια. Εκτός από αυτό, ο Γενικός Γραμματέας Μοχάμεντ Μπαρκίντο αναμένεται να απευθυνθεί στη G20, όπως και άλλοι εκπρόσωποι άλλων περιφερειακών και διεθνών οργανισμών.

Οι χώρες μέλη του ΟΠΕΚ+ υιοθέτησε ανακοίνωση για συνεργασία στη σταθεροποίηση της αγοράς πετρελαίου. Ωστόσο το έγγραφο υιοθετήθηκε υπό τον όρο ότι θα συμφωνούσε με τα ποσοστά μείωσης και το Μεξικό. Το Μεξικό από την πλευρά του αποχώρησε από τη συνάντηση χωρίς θετική απάντηση.

Η νέα συμφωνία προβλέπει μείωση της παραγωγής πετρελαίου σε τρία στάδια από τα επίπεδα του Οκτωβρίου 2018 και συγκεκριμένα: κατά 10 εκατ. βαρέλια την ημέρα Μάιο-Ιούνιο, κατά 8 εκατ. βαρέλια Ιούλιο-Δεκέμβριο και κατά έξι εκατ. βαρέλια από τον Ιανουάριο έως τα τέλη Απριλίου 2022.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η συμμαχία θα συνέχιζε τις συζητήσεις για να πείσει το Μεξικό να συμμετάσχει. Την ίδια ώρα ο ΟΠΕΚ+ θεωρεί απαραίτητο και οι άλλες χώρες να συνεργαστούν εξίσου για να σωθεί η αγορά πετρελαίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.