ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Άνοδος στις μετοχές της Ευρωζώνης μετά τις ανακοινώσεις Κομισιόν

Άνοδος στις μετοχές της Ευρωζώνης μετά τις ανακοινώσεις Κομισιόν

Το μεγαλύτερο του αναμενομένου ποσού που θα κινητοποιήσει η Κομισιόν για την οικονομική ανάκαμψη μετά το χτύπημα του κορωνοϊού οδηγεί σε άνοδο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τις μετοχές της Ευρωζώνης να καταγράφουν άλμα.

Ο δείκτης των μετοχών στην Ευρωζώνη ανήλθε σε ενδοσυνεδριακό υψηλό, με άλμα 1,3%, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,7%.

Τα χρηματιστήρια σε Ισπανία και Ιταλία έκαναν ράλι 2,4% και 1,4% αντίστοιχα, αφού υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΕ δήλωσε ότι η Κομισιόν θα προτείνει οι δύο χώρες να λάβουν τη μερίδα του λέοντος από το νέο ταμείο ανάκαμψης που προσφέρει ένα μείγμα επιχορηγήσεων και δανείων.

Οι τράπεζες οδηγούν την κούρσα με τη μετοχή της ισπανικής Banco de Sabadell να εκτοξεύεται στο συν 5,5% και τις γαλλικές BNP Paribas και Societe Generale να καταγράφουν άνοδο περίπου 9%. Ο ιταλικός τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε κατά περίπου 9%.

«Το μέγεθος της αντίδρασης της αγοράς είναι σχετικά μέτριο εάν το συγκρίνει κανείς με το ίδιο το σχέδιο, αλλά αυτό οφείλεται στο ότι υπήρχαν ήδη κάποιες προσδοκίες στην αγορά» δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της Rabobank. «Πραγματικά πρέπει να το δούμε ως μια αντίδραση στο ότι το μέγεθος του προγράμματος είναι μεγαλύτερο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν αποθαρρύνεται από τις αντιδράσεις που είναι εμφανείς σε κάποια κράτη-μέλη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ελπίδες για μια συντονισμένη δημοσιονομική απάντηση στην κρίση του κορονοϊού ενισχύθηκαν από τότε που η Γαλλία και η Γερμανία παρουσίασαν τις προτάσεις τους για ταμείο ανάκαμψης ύψους 500 δισεκατομμυρίων ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.