ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οργή των εργαζομένων της Amazon: «Κόλλησα συγγενή μου κορωνοϊό και πέθανε» – Κινούνται νομικά

Οργή των εργαζομένων της Amazon: «Κόλλησα συγγενή μου κορωνοϊό και πέθανε» – Κινούνται νομικά

Τρεις εργαζόμενοι σε αποθήκη της Amazon προσέφυγαν δικαστικά εναντίον της εταιρείας την οποία κατηγορούν ότι συνέβαλε την εξάπλωση του κορωνοϊού μεταξύ των υπαλλήλων της. Οι εργαζόμενοι κατηγορούν την εταιρεία ότι απέτυχε να τους παρέχει ασφαλείς συνθήκες εργασίας, με αποτέλεσμα τουλάχιστον μία εξ αυτών να προσβληθεί από τον κορωνοϊό και να μεταδώσει την ασθένεια στην οικογένειά της.

Η προσφυγή κατατέθηκε την Τετάρτη στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μπρούκλιν από τρεις εργαζόμενους της αποθήκης JFK8 στο Στάτεν Άιλαντ και από μέλη των οικογενειών τους, όπως έκανε γνωστό το CNN Business. Συγκεκριμένα, η Μπάρμπαρα Τσάντλερ, μία εργαζόμενη της Amazon, δήλωσε πως βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό τον Μάρτιο και μετέφερε την ασθένεια στην οικογένειά της. Αποτέλεσμα ήταν να μολυνθούν αρκετοί συγγενείς της και μία ξαδέρφη της να πεθάνει στις 7 Απριλίου.

Σύμφωνα με την προσφυγή, η Amazon έχει μετατρέψει την αποθήκη στο Στάτεν Άιλαντ, στην οποία εργάζονται περίπου 5.000 άνθρωποι, σε έναν «επικίνδυνο χώρο» εμποδίζοντας τη λήψη μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, προτάσσοντας την παραγωγικότητα σε βάρος της ασφάλειας των εργαζομένων.

Επιπλέον η προσφυγή αναφέρει ότι η Amazon αναγκάζει τους υπαλλήλους της να εργάζονται «σε φρενήρεις ρυθμούς, ακόμη και όταν αυτό τους εμποδίζει να τηρούν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, να πλένουν τα χέρια τους και να απολυμαίνουν τις επιφάνειες εργασίας τους».

Με την προσφυγή τους οι εργαζόμενοι ζητούν από την Amazon να συμμορφωθεί με τη νομοθεσία για την ασφάλεια των εργαζομένων και να μην τιμωρεί τους εργαζόμενους που εμφανίζουν συμπτώματα του κορωνοϊού ή που χρειάζεται να μείνουν σε καραντίνα. Η Amazon έχει ευνοηθεί από την αύξηση του διαδικτυακού εμπορίου καθώς πολλοί καταναλωτές, ιδιαίτερα την περίοδο της καραντίνας, δεν μπορούσαν να πάνε στα φυσικά καταστήματα. Tον προηγούμενο μήνα, ένας αντιπρόεδρος της Amazon παραιτήθηκε εκφράζοντας την απογοήτευσή του για τις απολύσεις εργαζομένων που επέκριναν την εταιρεία για τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Η νέα προσφυγή αποτελεί την πλέον πρόσφατη, εναντίον της Amazon, για ελλειπή μέτρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Εννέα θάνατοι αλλά άγνωστος αριθμός κρουσμάτων

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι η Amazon δεν έχει δώσει στοιχεία για τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στο εργατικό της δυναμικό αναφέροντας πως κάτι τέτοιο δεν θα ήταν χρήσιμο. Ωστόσο έχει επιβεβαιώσει τον θάνατο εννέα εργαζόμενων, στις εγκαταστάσεις της στις ΗΠΑ. Ένας από αυτούς δούλευε στην JFK8. Σύμφωνα με ανεπίσημο απολογισμό ενός εργαζόμενου τουλάχιστον 800 υπάλληλοι σε αποθήκες της Amazon στις ΗΠΑ έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό. Στο τέλος του 2019 η Amazon διέθετε 798.000 υπαλλήλους μερικής και πλήρους απασχόλησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.