ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κ. Λαγκάρντ: «Τα χειρότερα της κρίσης μάλλον πέρασαν»

Κ. Λαγκάρντ: «Τα χειρότερα της κρίσης μάλλον πέρασαν»

Η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε σήμερα ότι η κάμψη που προέκυψε στην ευρωζώνη από τον κορονοϊό και κάλεσε τις αρχές να προετοιμαστούν για ένα πιθανό δεύτερο κύμα.

Όπως διαβεβαίωσε η ίδια στο Online Summit που οργανώθηκε από το European Business Leaders’ Convention, η ΕΚΤ θα κάνει χρήση όλων των εργαλειών που έχει στη διάθεσή της προκειμένου να στηρίξει την ανάκαμψη, η οποία παραμένει ανολοκλήρωτη.

«Αυτή η ανάκαμψη θα είναι ατελής και μπορεί να είναι μετασχηματιστική. Είναι πιθανό το εμπόριο να μειωθεί σημαντικά… Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί σε εκείνους που είναι πιο ευάλωτοι», πρόσθεσε.

Επίσης, η Lagarde παραδέχτηκε ότι το χρέος θα αυξηθεί μαζικά, το οποίο θα πρέπει σταδιακά να αποπληρωθεί. Οι κεντρικές τράπεζες έχουν ανταποκριθεί στην κρίση με μαζικό τρόπο. Επίσης, η νομισματική και η δημοσιονομική πολιτική συνεργάστηκαν καλά.

Και αυτό διότι αυτή η κρίση είναι πολύ χειρότερη από εκείνη του 2008-2009, παραδέχτηκε η Lagarde.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Γνωρίζαμε ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα», όταν μιλούσαμε για την αρχική έναρξη του προγράμματος πανδημίας (PEPP) ύψους 750 δισ. ευρώ.
Χρειάζεται προκειμένου να διασφαλιστεί ότι υπάρχει επαρκής ρευστότητα. Επίσης, πρέπει να διασφαλιστεί ότι οι τράπεζες θα μπορούσαν να συνεχίσουν να δανείζουν στην οικονομία
».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.