ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θα «φάει» καλά στην Ευρωβουλή η Ελεωνόρα. Θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας!

Ε.Μασκ: Έγινε ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο – Ξεπέρασε τον Μ.Ζούκερμπεργκ

Ε.Μασκ: Έγινε ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο – Ξεπέρασε τον Μ.Ζούκερμπεργκ

Ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο έγινε πλέον ο Έλον Μάσκ, καθώς η περιουσία του αποτιμάται πλέον στα 115 δισεκατομμύρια δολάρια, με αυτό τον τρόπο ο ισχυρός άνδρας της Tesla ξεπέρασε τον ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Η περιουσία του ιδρυτή του Facebook αποτιμάται στα 110 δισ., ενώ πριν από τον Μασκ στη λίστα με τους πλουσιότερους του κόσμου φιγουράρουν τα ονόματα των Τζεφ Μπέζος και Μπιλ Γκέιτς.

Η θεαματική αύξηση του πλούτου του ιδρυτή της Space X, κατά 87,8 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, οφείλεται στην εκτόξευση των μετοχών της Tesla σχεδόν κατά 500%.

Η αξία της εταιρείας, αυτή την στιγμή, ανέρχεται στα 475 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Μασκ, δε, όπως έχει εγκριθεί από τους μετόχους Tesla, πληρώνεται σε εκατομμύρια μετοχές, οι οποίες έχουν πλέον αξία δισεκατομμυρίων.

Ο διεθύνων σύμβουλος της Tesla έχει λάβει ήδη δύο πληρωμές πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων έπειτα από κέρδη που πέτυχε η εταιρεία, ενώ αναμένεται να λάβει άλλη μία πληρωμή σύντομα. Ο Μάσκ κατέχει περισσότερο από το 18% των μετοχών της εταιρείας, ποσό τρεις φορές μεγαλύτερο από τον επόμενο μεγαλύτερο μέτοχο.

Κατά τη διάρκεια του καθεστώτος καραντίνας, η Tesla επωφελήθηκε σε σημαντικά μεγάλο βαθμό.

Τον περασμένο μήνα, σχεδόν 40.000 λογαριασμοί της online εταιρείας trading Robinhood πρόσθεσαν μετοχές της Tesla. Ακόμη και ιδιώτες επενδυτές στη Νότια Κορέα πήραν μετοχές της Tesla ενώ κατέχουν περί το 1% της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Στις ΗΠΑ, με την ανεργία να έχει αυξηθεί ανησυχητικά εν μέσω της σφοδρής επέλασης της πανδημίας, η εντεινόμενη εισοδηματική ανισότητα έχει πυροδοτήσει σοβαρές αντιδράσεις στους κόλπους των Δημοκρατικών. Ο γερουσιαστής των ΗΠΑ Μπέρνι Σάντερς, μάλιστα, εισήγαγε νομοθεσία για τη φορολόγηση του «ακραίου πλουτισμού» κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης.

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να επιτρέπουμε σε δισεκατομμυριούχους όπως ο Τζεφ Μπέζος και ο Έλον να γίνονται προκλητικά πλούσιοι την ώρα που εκατομμύρια Αμερικανοί βρίσκονται αντιμέτωποι με εξώσεις, πείνα και οικονομική εξαθλίωση» είχε δηλώσει ο Σάντερς.

Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες, η πρώην σύζυγος του Τζεφ Μπέζος, Μακένζι Σκοτ, έγινε η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο, ξεπερνώντας την κληρονόμο της L’Oreal, Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μάιερς. Η 50χρονη Σκοτ που έλαβε μερίδιο 4% της Amazon.com στο πλαίσιο του διαζυγίου της από τον ιδρυτή της εταιρείας, Τζεφ Μπέζος, έχει τώρα περιουσία 66,4 δισ. δολ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσον αφορά στον Έλον Μασκ, έχει ακόμη μακρύ δρόμο να διανύσει για να κατακτήσει την πρωτιά στον πλούτο…Η περιουσία του Τζεφ Μπέζος έχει σπάσει το «φράγμα» των 200 δισ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.