ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Brexit: Οι αυτοκινητοβιομηχανίες προειδοποιούν για ζημιά δισεκατομμυρίων

Brexit: Οι αυτοκινητοβιομηχανίες προειδοποιούν για ζημιά δισεκατομμυρίων

Ένα άτακτο Brexit θα πλήξει ανεπανόρθωτα τις αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς οι ζημιές υπολογίζονται στα 110 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι ευρωπαϊκές και οι βρετανικές βιομηχανίες παραγωγής οχημάτων κάλεσαν τις δύο πλευρές, τη Μεγάλη Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση, να συμφωνήσουν το συντομότερο δυνατό σε μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου. Όπως προειδοποίησαν, ένα άτακτο Brexit θα μπορούσε να κοστίσει στον τομέα 110 δισεκατομμύρια ευρώ από την απώλεια εμπορικών πράξεων μέσα σε μία πενταετία.

Οι διαπραγματεύσεις της Μεγάλης Βρετανίας και της ΕΕ για μια εμπορική συμφωνία από το 2021 και μετά έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο, μετά την παρουσίαση από την πρώτη ενός σχεδίου για το «σπάσιμο» της συμφωνίας αποχώρησης, την οποία υπέγραψαν οι δύο πλευρές τον περασμένο Ιανουάριο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αποτυχία επίτευξης συμφωνίας θα οδηγήσει στην επιβολή δασμών και μια τέτοια εξέλιξη θα έχει ως συνέπεια την αύξηση των τιμών των οχημάτων, ενώ θα προκαλέσει μείωση της ζήτησης. Υπολογίζεται πως η παραγωγή θα μειωθεί κατά τρία εκατομμύρια οχήματα μέσα στην επόμενη πενταετία, σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ενώσεις του κλάδου, κάτι που μεταφράζεται σε απώλειες δισεκατομμυρίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.