ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Διεθνής Οργάνωση Εργασίας: «Τα μέτρα στήριξης που λήφθηκαν δεν επαρκούν»

Διεθνής Οργάνωση Εργασίας: «Τα μέτρα στήριξης που λήφθηκαν δεν επαρκούν»

Η πανδημία του κορωνοϊού προκάλεσε παγκόσμια οικονομική κρίση, με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας να είναι ενδεικτικά.

Στο πρώτο εννεάμηνο του τρέχοντος έτους το εισόδημα από την εργασία μειώθηκε παγκοσμίως κατά 10,7% ή 3,5 τρισ. δολάρια σε ετήσια βάση, ενώ στο τελευταίο τρίμηνο του έτους οι νέες εκτιμήσεις του ILΟ κάνουν λόγο για απώλεια 245 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, αριθμός πολύ υψηλότερος εν συγκρίσει με τις αρχικές προβλέψεις.

Τα στοιχεία της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας καταδεικνύουν την ισχύ των κλυδωνισμών που δέχεται η παγκόσμια οικονομία, αντίστοιχη μόνο με περιόδους πολέμων, αλλά και το ότι τα μέτρα στήριξης που έχουν λάβει έως τώρα οι ηγέτες όλων των χωρών παγκοσμίως δεν επαρκούν. Κρίνεται, βέβαια, απαραίτητο να συνεχιστούν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το μέγεθος της απειλής απαιτεί συνδυαστική εφαρμογή όλων των διαθέσιμων εργαλείων, αλλά και την επινόηση νέων, πιο ισχυρών και πιο αποτελεσματικών που θα ανταποκρίνονται στις νέες ανάγκες», προσθέτει η ILO, που ανησυχεί για νέα απότομη πτώση στο μέλλον, κάτι που θα επιταχύνει κι άλλο τις ανισότητες, προκαλώντας ανυπολόγιστες κοινωνικές και πολιτικές επιπτώσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.