ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Tο χρέος της Γερμανίας – Τι δήλωσε ο Ο.Σολτς

Tο χρέος της Γερμανίας – Τι δήλωσε ο Ο.Σολτς

Το υψηλό επίπεδο του νέου χρέους της Γερμανίας, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, προσπάθησε να δικαιολογήσει ο Όλαφ Σολτς.

Όπως δήλωσε ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας: «Τα τεράστια ποσά των δανείων είναι απαραίτητα για να διασφαλιστούν οι μελλοντικές δυνατότητες της χώρας. Το να μην ενεργεί κανείς θα ήταν πολύ πιο ακριβό από το να ενεργεί».

Η αντιπολίτευση τον κατηγόρησε ότι ο προϋπολογισμός που κατέθεσε είναι αφερέγγυος, με τον ίδιο να απαντάει πως «πρόκειται για πολλά, πολλά χρήματα. Όπως για το 2020, θέλω να γίνει επίσης μια εξαίρεση από το συνταγματικά κατοχυρωμένο ισοσκελισμένο προϋπολογισμό και για το 2021. Είναι απαραίτητο και σωστό να αντιδρούμε αποφασιστικά προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την κρίση του κορωνοϊού και επίσης να αντιδρούμε με όλη μας τη δύναμη».

Όπως πρόσθεσε: «Τα προηγούμενα μέτρα τα οποία έλαβε η κυβέρνηση για την καταπολέμηση της κρίσης του κορωνοϊού είχαν αποτελέσματα. Η οικονομική δραστηριότητα ανακάμπτει και η εμπιστοσύνη των καταναλωτών βελτιώνεται. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν ακόμα σημαντικοί στόχοι που πρέπει να επιτευχθούν. Δεν έχουμε ακόμα ξεπεράσει την κρίση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2021 προβλέπει νέο χρέος 96,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Για το τρέχον έτος, ο Όλαφ Σολτς είχε ήδη εξασφαλίσει τη δυνατότητα να λάβει νέα δάνεια ύψους 218,5 δισεκατομμυρίων ευρώ με δύο συμπληρωματικούς προϋπολογισμούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.