ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Βραζιλία: Άνευ προηγούμενου η ανεργία στην Βραζιλία – Ξεπέρασε το 14%

Βραζιλία: Άνευ προηγούμενου η ανεργία στην Βραζιλία – Ξεπέρασε το 14%

Στα υψηλότερα επίπεδα που βρέθηκε ποτέ έχει φτάσει η ανεργία στην Βραζιλία, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς φτάνει στο 14%.

Η Βραζιλία μέτραγε κατά συνέπεια 13,8 εκατομμύρια άνεργους το τρίμηνο Ιούνιος-Αύγουστος, ιστορικό υψηλό, ενώ 4,3 εκατομμύρια θέσεις εργασίας χάθηκαν, καθώς η χώρα, που υφίσταται βαρύ πλήγμα από τον κορωνοϊό, άρχιζε πολύ σταδιακή επανέναρξη της δραστηριότητας.

Η ανεργία είχε φθάσει το 13,8% το τρίμηνο Μαΐου-Ιουλίου, ποσοστό που ήδη αποτελούσε ρεκόρ, από 11,8% το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με το IBGE.

Όπως αναφέρει του ΑΠΕ-ΜΟΕ, το Ινστιτούτο έκανε λόγο για 5,9 εκατ. «απελπισμένους» άνεργους (ρεκόρ επίσης), αναφερόμενο στους Βραζιλιάνους που είναι σε θέση να δουλέψουν αλλά έχουν πάψει πλέον να ψάχνουν θέση απασχόλησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Βραζιλία, η μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής, έχει καταγράψει ως αυτό το στάδιο σχεδόν 160.000 θανάτους εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Η αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης έχει μετατραπεί στο διακύβευμα της πολεμικής ανάμεσα στους κυβερνήτες των πολιτειών, που τάχθηκαν υπέρ της επιβολής περιοριστικών μέτρων, και του προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος εναντιώθηκε σε αυτά για να μην υποστεί πλήγμα η οικονομία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.