ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η Deutsche Bank ρίχνει στο «τραπέζι» πρόταση για έξτρα φόρο σε όσους εργάζονται από την οικία τους

Η Deutsche Bank ρίχνει στο «τραπέζι» πρόταση για έξτρα φόρο σε όσους εργάζονται από την οικία τους

Η Deutsche Bank, με αφορμή τους όλο και περισσότερους ανθρώπους που εργάζονται από το σπίτι εξαιτίας της πανδημίας, προτείνει έναν νέο φόρο για την οικιακή εργασία.

Ο νέος “φόρος προνομίων” σημαίνει ότι θα… αντισταθμίσει το χαμένο εισόδημα, για παράδειγμα, για μεταφορά και μεσημεριανό γεύμα που δεν πληρώνουν πλέον αυτοί που εργάζονται από το σπίτι.

Σε μια έκθεση για την τράπεζα, ο αναλυτής Luke Templeman γράφει ότι οι άνθρωποι που εργάζονται από το σπίτι συνεισφέρουν λιγότερο στην οικονομική υποδομή, ενώ αξιοποιούν τα οφέλη της. “Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για την οικονομία”, λέει.

​Για να επιλυθεί αυτό, ο Templeman προτείνει έναν φόρο προνομίων 5%.

Η εργασία από το σπίτι θα είναι μέρος του νέου φυσιολογικού καθεστώτος μόλις τελειώσει η πανδημία. Αυτό προβλέπεται από τον Jim Reid, επικεφαλής της πιστωτικής στρατηγικής της τράπεζας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της τράπεζας, ένας τέτοιος φόρος θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει τη στήριξη του εισοδήματος για τα χαμηλού εισοδήματος άτομα που δεν μπορούν να εργαστούν από το σπίτι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.