«Εκρηξη» των online πωλήσεων για χριστουγεννιάτικες αγορές στην Βρετανία

«Εκρηξη» των online πωλήσεων για χριστουγεννιάτικες αγορές στην Βρετανία

Οι πωλήσεις προϊόντων που σχετίζονται με το λιανεμπόριο στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν τον Οκτώβριο για έκτο συνεχή μήνα, ενισχύοντας τη ζήτηση κυρίως σε είδη οικιακής χρήσης και πολυκαταστήματα.

Το γραφείο εθνικής στατιστικής αναφέρει πως σύμφωνα με τις εκθέσεις επιχειρήσεων η αύξηση αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους καταναλωτές οι οποίοι ξεκίνησαν νωρίτερα τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους. Το γεγονός αυτό είναι αποτέλεσμα κυρίως της ανησυχίας των πολιτών σχετικά το lockdown αλλά και το κλείσιμο καταστημάτων.

Τον Οκτώβριο, και ενώ ειδικοί ανέμεναν μείωση της τάξεως του 0,3%, ο όγκος των αγαθών που πωλήθηκαν σε φυσικά και διαδικτυακά καταστήματα αυξήθηκε κατά 1,2% από τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Παρασκευή.

Οι περισσότεροι τομείς λιανικής έχουν πλέον ανακάμψει φτάνοντας στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν την έναρξη της πανδημίας, εκτός από τα είδη ένδυσης και τα καύσιμα. Οι διαδικτυακές αγορές, έχουν αυξηθεί σημαντικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μάλιστα σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο αυξήθηκαν κατά 45%.

Υπάρχουν όμως αρκετοί κίνδυνοι που σχετίζονται με τη ζήτηση των καταναλωτών. Η αισιοδοξία των νοικοκυριών φαίνεται να παραμένει συγκρατημένη πριν από την περίοδο των διακοπών – την πιο σημαντική περίοδο για τους καταστηματάρχες, σύμφωνα με μια ξεχωριστή έκθεση της GfK η οποία δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η αλυσίδα παντοπωλείων J Sainsbury Plc δήλωσε ότι κλείνει 420 καταστήματα και ξεκινά να εφαρμόζει ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης θέσεων εργασίας για την επίτευξη της κερδοφορίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Τράπεζα της Αγγλίας προσπάθησε να αυξήσει τα κίνητρα αυτόν τον μήνα εν αναμονή της ύφεσης του τέταρτου τριμήνου. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δήλωσαν ότι το μέλλον είναι ιδιαίτερα αβέβαιο τόσο λόγω της πανδημίας όσο και της αποχώρησης Ηνωμένου Βασιλείου από την ενιαία αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης την 1η Ιανουαρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.