ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Reuters: Έντονη ζήτηση για τις εκδόσεις ομολόγων από την Αυστρία και την Ελλάδα

Reuters: Έντονη ζήτηση για τις εκδόσεις ομολόγων από την Αυστρία και την Ελλάδα

Ισχυρή ζήτηση παρουσιάστηκε σήμερα για την έκδοση ομολόγων από την Αυστρία και την Ελλάδα, οι οποίες ακολούθησαν μεγαλύτερες χώρες της Ευρωζώνης.

Η Αυστρία έλαβε εντολές από επενδυτές ύψους 40 δισ. ευρώ και η Ελλάδα 25 δισ. ευρώ για τα νέα 10ετή ομόλογά τους. Η Σλοβενία έχει βγει επίσης στην αγορά για την πώληση 60ετούς ομολόγου, σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα του επικεφαλής αναδόχου της έκδοσης, το οποίο είναι σε γνώση του Reuters.

Οι εκδόσεις και από τις τρεις χώρες είναι κοινοπρακτικές, που σημαίνει ότι έχουν προσλάβει τράπεζες για την πώληση του χρέους απευθείας σε επενδυτές, κάτι που τους επιτρέπει να εκδίδουν μεγαλύτερα ποσά και να απευθύνονται σε μεγαλύτερη βάση επενδυτών. Αντίστοιχες εκδόσεις έκαναν μέσα στον μήνα μεγαλύτερες χώρες – όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία – στο πλαίσιο του συνήθους κύκλου εκδόσεων του Ιανουαρίου, για τις περισσότερες από τις οποίες εκδηλώθηκε ζήτηση – ρεκόρ καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι τα ευρωπαϊκά επιτόκια θα παραμείνουν χαμηλά για μεγάλο διάστημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο επικεφαλής αναλυτής για τα επιτόκια της Rabobank στο Λονδίνο δήλωσε ότι οι σημερινές εκδόσεις αποτελούν επιπλέον ένδειξη ότι η ζήτηση ομολόγων στην Ευρωζώνη υπερβαίνει την προσφορά χάρη στις αγορές ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.