ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Πρώτα η καραντίνα – μετά οι απολύσεις: Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας απολύει 10.000 υπαλλήλους

Πρώτα η καραντίνα – μετά οι απολύσεις: Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας απολύει 10.000 υπαλλήλους

«Λουκέτο» σε 340 υποκαταστήματα βάζει η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα στη Γερμανία, προκειμένου να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση και τις συνέπειες της πανδημίας.

Η Commerzbank αποφάσισε να «κόψει» 10.000 θέσεις εργασίας έως το 2024, αριθμός που αντιστοιχεί στο ένα τρίτο των υπαλλήλων του μεγάλου τραπεζικού οργανισμού.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Τράπεζας, το κόστος λειτουργίας θα μειωθεί κατά 1,4 δισ. ευρώ, ή κατά 20% επί του συνόλου, έως το 2024.

Ήδη έχουν αποχωρήσει 2.900 υπάλληλοι, οι οποίοι είναι άδηλο αν συμπεριλήφθηκαν στους 10.000 που ανακοινώθηκε ότι θα περάσουν την πόρτα της εξόδου.

Η γερμανική τράπεζα παρουσίαζε 69 εκατ. ευρώ ζημίες, ενώ μέσα στο 2020 είχε κλείσει άλλα 209 καταστήματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον Σεπτέμβριο απασχολούσε συνολικά 39.600 υπαλλήλους, ενώ προβλέπεται πως θα κλείσει τον ισολογισμό του έτους με ζημίες για πρώτη φορά μετά το 2009.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.