ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Βρετανία: Σκέψεις για έκδοση ψηφιακής στερλίνας

Ο υπουργός Οικονομικών έσπευσε να την βαφτίσει Britcoin

Βρετανία: Σκέψεις για έκδοση ψηφιακής  στερλίνας

Η Βρετανία ετοιμάζεται να ακολουθήσει τα βήματα της Κίνας και να παρουσιάσει την ψηφιακή έκδοση της στερλίνας.

Σε αντίθεση με το δημοφιλές κρυπτονόμισμα bitcoin, το οποίο δεν ελέγχεται από επίσημους οικονομικούς φορείς, η ψηφιακή λίρα θα εκδιδόταν από τη βρετανική κεντρική τράπεζα.

Η ψηφιακή στερλίνα θα έδινε έτσι σε επιχειρήσεις και ιδιώτες απευθείας πρόσβαση σε χρηματοδότηση από την κεντρική τράπεζα, την οποία απολαμβάνουν σήμερα μόνο οι τράπεζες.

«Δημιουργούμε μια ομάδα εργασίας ανάμεσα στο υπουργείο και την Τράπεζα της Αγγλίας προκειμένου να συντονίσουμε το διερευνητικό έργο για ένα υποψήφιο ψηφιακό νόμισμα που θα εκδίδεται από την κεντρική τράπεζα» δήλωσε στη διάρκεια οικονομικού συνεδρίου στη Βρετανία ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ.

Λίγο αργότερα, ανάρτησε στο Twitter το λακωνικό και μάλλον αινιγματικό μήνυμα: Britcoin?

Ακόμα πάντως κι αν λάβει το πράσινο φως, η ψηφιακή λίρα δεν θα αντικαταστήσει το φυσικό χρήμα ή τους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Αρκετές ακόμα χώρες πειραματίζονται με την ιδέα των ψηφιακών νομισμάτων καθώς το bitcoin γίνεται όλο και πιο αποδεκτό ως επένδυση και η πανδημία στρέφει τους καταναλωτές στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Κίνα έχει ήδη ξεκινήσει δοκιμές του ψηφιακού γουάν, ενώ η Σουηδία εξετάζει το ενδεχόμενο να καθιερώσει την ψηφιακή κορώνα έως το 2016. Ανάλογα σχέδια εξετάζονται και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ιαπωνία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.