ΗΠΑ: Απότομη «βουτιά» της χρηματιστηριακής αξίας του bitcoin

Τα φορολογικά σχέδια του Μπάιντεν ταρακούνησαν τις αγορές

ΗΠΑ: Απότομη «βουτιά» της χρηματιστηριακής αξίας του bitcoin

To bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα υπέστησαν μεγάλες απώλειες σήμερα λόγω φόβων ότι το σχέδιο του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν για αύξηση της φορολογίας των κεφαλαιακών κερδών θα περιορίσει τις επενδύσεις σε ψηφιακά στοιχεία ενεργητικού.

Οι μαζικές πωλήσεις σημειώθηκαν μετά τα δημοσιεύματα ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν σχεδιάζει μία σειρά αλλαγών στον φορολογικό κώδικα των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων και τον σχεδόν διπλασιασμό του φορολογικού συντελεστή για τα κεφαλαιακά κέρδη στο 39,6% για όσους έχουν κέρδη άνω του 1 εκατ. δολαρίων.

Το bitcoin, που είναι το μεγαλύτερο και πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα, έκανε βουτιά 7% στα 48.176 δολάρια, υποχωρώντας κάτω από τα 50.000 δολάρια για πρώτη φορά από τις αρχές Μαρτίου, ενώ τα μικρότερα ψηφιακά νομίσματα Ether και XRP κατέγραψαν απώλειες περίπου 10%.

Τα φορολογικά σχέδια του Μπάιντεν ταρακούνησαν τις αγορές, ωθώντας τους επενδυτές να κατοχυρώσουν τα κέρδη τους από μετοχές και άλλα ριψοκίνδυνα στοιχεία ενεργητικού, τα οποία έκαναν μεγάλο ράλι λόγω των ελπίδων για ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας.

Η τιμή του bitcoin αναμένεται να καταγράψει εβδομαδιαίες απώλειες 15%, αν και εξακολουθεί να είναι 65% υψηλότερη σε σχέση με την αρχή του έτους. Η τιμή του ether μειώθηκε περισσότερο από 10% σε σχέση με χθες στα 2.107 δολάρια, μία ημέρα μετά το σκαρφάλωμά της στο επίπεδο-ρεκόρ των 2.645,97 δολαρίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, χρηματιστές και αναλυτές ανέφεραν ότι οι μειώσεις είναι πιθανόν να είναι προσωρινές, καθώς αυξάνεται σταθερά η αποδοχή των ψηφιακών νομισμάτων ως νόμιμης κατηγορίας στοιχείων ενεργητικού από τους μικρούς και τους θεσμικούς επενδυτές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.