ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Η Lego απολύει 1.400 εργαζόμενους

Η Lego απολύει 1.400 εργαζόμενους

Η δανέζικη εταιρεία μετρά 85 χρόνια ζωής εμφάνισε απώλειες εσόδων μετά από 10ετια και απολύει 1.400 εργαζόμενους…

Η περικοπή θα γίνει σε μια προσπάθεια ανάκαμψης μετά τη σημαντική πτώση που σημειώθηκε για πρώτη φορά σε 13 χρόνια στις πωλήσεις της εταιρείας

Σε δύσκολη καμπή φαίνεται πως βρίσκεται η δανέζικη εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών Lego, καθώς μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να προχωρήσει σε περικοπή 1.400 θέσεων εργασίας.

Η περικοπή θα γίνει σε μια προσπάθεια ανάκαμψης μετά τη σημαντική πτώση που σημειώθηκε για πρώτη φορά σε 13 χρόνια στις πωλήσεις της εταιρείας.

Μετά από πολλά χρόνια ανάπτυξης, τα έσοδα της Lego έχουν πέσει σημαντικά σε μεγάλες αγορές όπως αυτές των ΗΠΑ αλλά και αρκετών χωρών της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τη Lego, η απόφαση της αποδέσμευσης 1.400 εργαζομένων, δηλαδή του 8% του εργατικού δυναμικού, ήταν μια δύσκολη αλλά απαραίτητη απόφαση, καθώς η εταιρεία «πάτησε το κουμπί της επανεκκίνησης».

Ο πρόεδρος της διάσημης εταιρείας κατασκευής παιχνιδιών, Jørgen Vig Knudstorp, δήλωσε: «Λυπούμαστε πολύ που κάνουμε αλλαγές, οι οποίες μπορεί να διαταράξουν τις ζωές πολλών συναδέλφων μας. Οι συνάδελφοι μας βάζουν τόσο πάθος στη δουλειά τους κάθε μέρα και είμαστε τόσο ευγνώμονες για αυτό. Δυστυχώς, είναι ουσιώδες για εμάς να πάρουμε αυτές τις σκληρές αποφάσεις».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα έσοδα της εταιρείας μειώθηκαν κατά 6% το πρώτο εξάμηνο του 2017 στα 14,9 δισ. δολάρια , ενώ τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 3% στα 3,4 δισ. δολάρια. Αυτή ήταν η πρώτη πτώση των πωλήσεων από το 2004, όταν η εταιρεία είχε αντιμετωπίσει σοβαρότατα προβλήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.