ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αποκατάσταση της αμυντικής συνεργασίας Τουρκίας – Ισραήλ;

Αποκατάσταση της αμυντικής συνεργασίας Τουρκίας – Ισραήλ;

Εξελίξεις σημειώνονται στο “πολύπαθο” πρόγραμμα Peace Eagle (Barış Kartalı) της τουρκικής Αεροπορίας για την προμήθεια τεσσάρων αεροσκαφών έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου Boeing 737AEW&C καθώς το Ισραήλ προσανατολίζεται στην παράδοση των συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου (ΕS/ELINT) τύπου EL/M-8300 που εξοπλίζουν τα αεροσκάφη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hürriyet, η ισραηλινή εταιρεία Elta Systems Ltd. αποφάσισε την επανέναρξη της παραγωγής του ηλεκτρονικού εξοπλισμού για το τουρκικό πρόγραμμα, γεγονός που ίσως σημάνει την αποκατάσταση της τουρκο-ισραηλινής αμυντικής συνεργασίας μετά από διακοπή διετούς διάρκειας.

Υπενθυμίζεται ότι από τα πέντε συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου που είχαν παραγγελθεί, τέσσερα για εγκατάσταση σε ισάριθμα αεροσκάφη και ένα εφεδρικό, έχουν παραδοθεί τα δύο, τα οποία και έχουν τοποθετηθεί σε αντίστοιχα αεροσκάφη.

Για την αναπλήρωση των τριών υπολοίπων που δεν είχαν παραδοθεί, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με την τουρκική εταιρεία Aselsan για πιθανό πρόγραμμα εγχώριας ανάπτυξης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η επιμονή του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας να μην εκδίδει άδεια εξαγωγής των συστημάτων είχε προκαλέσει τριγμούς στη συνεργασία μεταξύ της ισραηλινής αμυντικής βιομηχανίας και της Boeing, με την αμερικανική εταιρεία να απειλεί ότι θα αναζητήσει διαφορετικό προμηθευτή για μελλοντικά προγράμματα.

Η παράδοση των αεροσκαφών Boeing 737AEW&CAEW&C πραγματοποιείται με καθυστέρηση 6 ετών λόγω δυσεπίλυτων προβλημάτων που εμφανίστηκαν στο λογισμικό και στη κεραία του ραντάρ διάταξης ηλεκτρονικής σάρωσης πολλαπλού ρόλου (MESA) της Northrop Grumman.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.