Η Φινλανδία επενδύει 1 δισεκ. δολάρια για να εξασφαλίσει ποσοστό 3,3% στην Nokia

Η Φινλανδία επενδύει 1 δισεκ. δολάρια για να εξασφαλίσει ποσοστό 3,3% στην Nokia

Ο επενδυτικός βραχίονας της φινλανδικής κυβέρνησης δαπάνησε περίπου 844 εκατ. ευρώ (1,04 δισεκ. δολάρια) για να ?χτίσει? ποσοστό 3,3% στην Nokia με στόχο να ενδυναμώσει την εθνική επιρροή στη εταιρία κατασκευής εξοπλισμού τηλεπικοινωνιακών δικτύων.

Η Nokia ήταν κυρίαρχος στην παγκόσμια αγορά κινητών τηλεφώνων πριν από μία δεκαετία και η κατάρρευσή της ήταν βασική αιτία για μια δεκαετία οικονομικής στασιμότητας, από την οποία η Φινλανδία μόλις ανακάμπτει.

Η Nokia, που απασχολεί 6.300 άτομα στη Φινλανδία από τα περίπου 102.800 σε όλο τον κόσμο, επικεντρώνεται τώρα στην βιομηχανία τηλεπικοινωνιακών δικτύων, όπου ανταγωνίζεται τη σουηδική Ericsson και την κινεζική Huawei.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.