ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Στο «σφυρί» θρυλικό ξενοδοχείο – Εχει φιλοξενήσει Τσόρτσιλ, Μαντέλα, Σιράκ (φώτο-βίντεο)

Στο «σφυρί» θρυλικό ξενοδοχείο – Εχει φιλοξενήσει Τσόρτσιλ, Μαντέλα, Σιράκ (φώτο-βίντεο)

Το θρυλικό ξενοδοχείο La Mamounia, που βρίσκεται στην «καρδιά» του Μαρακές, την τουριστική πρωτεύουσα του Μαρόκου, συμπεριλήφθηκε στον επίσημο κατάλογο των δημόσιων επιχειρήσεων που πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν από το 2019 και μετά.

Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε το νομοσχέδιο που αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων επιχειρήσεων, στις οποίες περιλαμβάνεται και το πολυτελές ξενοδοχείο. Το νομοσχέδιο θα πρέπει να εγκριθεί και από το κοινοβούλιο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-Μ-ΠΕ.

Το La Mamounia, που από το 1922 φιλοξενεί μεγάλες προσωπικότητες από όλον τον κόσμο, ανήκει στην Εθνική Υπηρεσία Σιδηροδρόμων (ΟNCF).

Στον σχεδόν έναν αιώνα της λειτουργίας του, έχει φιλοξενήσει στα 200 δωμάτια και τις σουίτες του πολιτικούς και καλλιτέχνες, από τον Ουίνστον Τσόρτσιλ (που περνούσε τις ώρες του ζωγραφίζοντας), τον Ρόναλντ Ρίγκαν, τον Ζακ Σιράκ, τον Όρσον Ουέλες, μέχρι τον Νέλσον Μαντέλα, τη Χίλαρι Κλίντον και τον Ελτον Τζον. Εκεί γυρίστηκαν επίσης πολλές ταινίες, όπως «Ο άνθρωπος που γνώριζε πολλά» του Άλφρεντ Χίτσκοκ.

Το ξενοδοχείο έκλεισε το 2006 προκειμένου να γίνουν σημαντικές εργασίες ανακαίνισης και τα έπιπλά του, σε στιλ Αρ Ντεκό, πουλήθηκαν σε δημοπρασία. Άνοιξε ξανά τις πύλες του τρία χρόνια αργότερα.

Το υπουργείο Οικονομικών του Μαρόκου ανακοίνωσε στα τέλη Οκτωβρίου ότι θα προχωρήσει σε σειρά ιδιωτικοποιήσεων το 2019, με σκοπό να συγκεντρώσει το ποσό των 10 δισεκατομμυρίων ντιρχάμ (περίπου 920 εκατομμύρια ευρώ).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.