ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Η Yandex δομικάζει μη επανδρωμένα αυτοκίνητα στο Ιραηλ

Η Yandex δομικάζει μη επανδρωμένα αυτοκίνητα στο Ιραηλ

Στην πρωτεύουσα του Ισραήλ, το Τελ Αβίβ, θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει το αυτοκίνητο της με σύστημα οδήγησης χωρίς οδηγό, η γνωστή ρωσική εταιρεία τεχνολογίας Yandex.

Η γνωστή εταιρεία τεχνολογίας της Ρωσίας, Yandex, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι είχε λάβει άδεια από τις ισραηλινές αρχές για να δοκιμάσει μη επανδρωμένα αυτοκίνητα στο Τελ Αβίβ.

«Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η Yandex έχει λάβει άδεια από το ισραηλινό υπουργείο Μεταφορών και Οδικής Ασφάλειας για να δοκιμάσει το αυτοκίνητο της σε δημόσιους δρόμους [του Τελ Αβίβ]. Το αυτοκίνητο έχει πλέον λάβει επίσημη έγκριση για να κινείται αυτόνομα με μηχανικό ασφαλείας στο κάθισμα του οδηγού», αναφέρει η δήλωση της εαιρείας.

Το Ισραήλ είναι η τρίτη χώρα όπου η Yandex θα δοκιμάσει τα οχήματα της, αφού διεξάγει σχετικές δοκιμές στη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τη δήλωση.

Σχολιάζοντας την απόφαση της εταιρείας να επιλέξει το Ισραήλ, ο επικεφαλής του συγκεκριμένου προγράμματος της Yandex ανέφερε στη δήλωσή του ότι το Ισραήλ αποτελούσε «μια προφανή επιλογή» καθώς ήταν μια από τις πρώτες χώρες εκτός Ρωσίας όπου η εταιρεία ήθελε να επεκτείνει τις δοκιμές της.

Τόνισε ότι η Yandex είχε την τιμή να είναι «μία από τις πρώτες εταιρείες στη χώρα που έλαβε άδεια να δοκιμάσει αυτοκίνητα δίχως οδηγό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Yandex άρχισε να ασχολείται με τα συγκεκριμένα συστήματα το 2016 και εισήγαγε το πρώτο πρωτότυπο το Μάιο του περασμένου έτους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.