Η απόφαση «βόμβα» της Nestlé – Τι αποσύρει από τα προϊόντα της

Η απόφαση «βόμβα» της Nestlé – Τι αποσύρει από τα προϊόντα της

Απόφαση – σταθμός από την Nestlé, η οποία ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να καταργήσει σταδιακά τα πλαστικά καλαμάκια και τα σκληρά πλαστικά από τα προϊόντα της.

Με αυτό τον τρόπο η εταιρεία κολοσσός στον τομέα τροφίμων και ποτών επιταχύνει τις προσπάθειές της για την καταπολέμηση της πλαστικής ρύπανσης, ως μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου χρήσης καθαρά ανακυκλώσιμων και επαναχρησιμοποιήσιμων υλικών στα προϊόντα της έως το 2025.

Τα σχέδια της Nestlé γύρω από την πλαστική ρύπανση και τα εναλλακτικά υλικά βρίσκονται υπό συζήτηση εδώ και καιρό, ακολουθώντας άλλες μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες του τομέα τώρα. Η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων και ποτών στον κόσμο ανακοίνωσε αρχικά τα σχέδιά της να χρησιμοποιήσει 100% ανακυκλώσιμα και επαναχρησιμοποιήσιμα υλικά μέχρι το 2025 τον Απρίλιο του περασμένου έτους, και στη συνέχεια ξεκίνησε τα πρώτα βήματα για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Αρχικά, τον Δεκέμβριο του 2018, ανακοίνωσε σχέδια για ένα Ινστιτούτο Επιστημών Συσκευασίας για την έρευνα και ανάπτυξη εναλλακτικών υλικών. Τώρα, ανακοίνωσε ότι από τον Φεβρουάριο και μετά, τα πλαστικά καλαμάκια θα εξαλειφθούν από όλα τα προϊόντα της Nestlé και θα αντικατασταθούν από εναλλακτικά υλικά όπως το χαρτί, ενώ νέα σχέδια συσκευασίας θα αναπτυχθούν για να μειώσουν την ποσότητα απορριμμάτων. Δημοφιλή προϊόντα, όπως το Nesquik και τα Smarties θα κυκλοφορήσουν επίσης σταδιακά χωρίς πλαστικά σε διάφορες χώρες από το 2019.

Η εταιρεία σημειώνει ότι η ανακύκλωση ακόμη και σε ποσοστό 100% δεν αρκεί για να επιλύσει το πρόβλημα της πλαστικής ρύπανσης στο σύνολό της. Ως εκ τούτου, σχεδιάζει άλλα έργα για την καταπολέμηση της πλαστικής ρύπανσης, σε συνεργασία με μη κυβερνητικές οργανώσεις, σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Μαρκ Σνάιντερ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το ευρύτερο όραμα και το σχέδιο δράσης μας περιγράφουν τη δέσμευσή μας και την ειδική προσέγγιση που έχουμε για την αντιμετώπιση του προβλήματος των απορριμμάτων από πλαστικές συσκευασίες», δήλωσε ο Σνάιντερ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.