Μεγάλη εξαγορά εταιρείας από την Κύπρο ενέκρινε η Κομισιόν

Μεγάλη εξαγορά εταιρείας από την Κύπρο ενέκρινε η Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε, βάσει του κανονισμού συγκεντρώσεων της ΕΕ, την εξαγορά της Aegean Marine Petroleum Network Inc. («Aegean») της Δημοκρατίας των Νήσων Μάρσαλ, από την εταιρεία Mercuria Energy Group Limited («Mercuria») της Κύπρου.

Η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η προτεινόμενη πράξη δεν θα δημιουργούσε προβλήματα ανταγωνισμού, καθώς οι εταιρείες κατέχουν περιορισμένη θέση στις αγορές στις οποίες οι δραστηριότητές τους αλληλεπικαλύπτονται.

Η συναλλαγή εξετάστηκε στο πλαίσιο της απλοποιημένης διαδικασίας εξέτασης των συγκεντρώσεων.

Η Aegean είναι μια διεθνής εταιρεία εφοδιαστικής καυσίμων πλοίων με έδρα στην Ελλάδα, η οποία εμπορεύεται, προμηθεύει, εφοδιάζει και παραδίδει καύσιμα ναυτιλίας σε σκάφη που βρίσκονται στον λιμένα, στη θάλασσα, σε ποταμούς και άλλες πλωτές οδούς σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Mercuria είναι ένας παγκόσμιος όμιλος εμπορικών συναλλαγών ενέργειας και εμπορευμάτων, με έδρα στην Ελβετία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται στον δικτυακό τόπο της Επιτροπής για τον ανταγωνισμό, στο δημόσιο μητρώο υποθέσεων με αριθμό υπόθεσης M.9253.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.