Αυτή είναι η πιο κερδοφόρα επιχείρηση στον κόσμο που ξεπέρασε και την Apple

Αυτή είναι η πιο κερδοφόρα επιχείρηση στον κόσμο που ξεπέρασε και την Apple

Η πιο κερδοφόρα επιχείρηση στον κόσμο, με κέρδη που έφτασαν το 2018 τα 111,1 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας και την Apple είναι η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, η Aramco κατέγραψε αυτά τα κέρδη επί εσόδων 355,9 δισ. δολαρίων, με την παραγωγή της να φτάνει τα 10,3 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Η έκθεση που δημοσιοποίησε χθες η Moody’s τοποθετεί τη χώρα πάνω και από την Apple, η οποία είχε το 2018 κέρδη 59,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτό σημαίνει πως η σαουδαραβική εταιρεία είχε κέρδη τετραπλάσια από τους πετρελαϊκούς αντιπάλους της πέρσι, όπως η Royal Dutch Shell με 23 δισεκατομμύρια δολάρια και η Εxxon Mobil με 21 δισ.

Το μέγεθος της Aramco είναι πολύ εντυπωσιακό και μακράν μεγαλύτερο από άλλες εταιρείες σε όλο τον κόσμο, είναι όμως και μια εταιρεία για την οποία πολύ λίγα είναι γνωστά, καθώς διοικείται από το κράτος της Σαουδικής Αραβίας.

Είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής πετρελαίου στον κόσμο και έχει αποκλειστική πρόσβαση σε σχεδόν όλα τα τεράστια αποθέματα υδρογονανθράκων της Σαουδικής Αραβίας, που είναι από τα μεγαλύτερα στον κόσμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο ο οίκος Moody’s δεν έδωσε στην Aramco την καλύτερη αξιολόγηση «Aaa» αλλά «Α1».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.