ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Δικαστική ήττα για την Adidas – Έχασε την αποκλειστικότητα των τριών γραμμών

Δικαστική ήττα για την Adidas –  Έχασε την αποκλειστικότητα των τριών γραμμών

Δικαστική ήττα για την Adidas από ανώτατο ευρωπαϊκό δικαστήριο.

Το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκρινε ότι το εμπορικό σήμα του αθλητικού κολοσσού της Adidas με τρεις γραμμές, δεν είναι αρκετά διακριτό για να αξίζει προστασία. Οι τρεις παράλληλες γραμμές στα αθλητικά παπούτσια, τις τσάντες και τις μπλούζες της εταιρείας είναι «ένα συνηθισμένο σήμα», σύμφωνα με το Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ.

Το δικαστήριο, το δεύτερο ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ, επικύρωσε την απόφαση του Γραφείου Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) το 2016 να ακυρώσει την εγγραφή του εμπορικού σήματος της Adidas, μετά από την προσφυγή μιας βελγικής εταιρείας υποδημάτων.

Η απόφαση και έφεση της Adidas

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η Adidas δεν έχει αποδείξει ότι το εμπορικό της σήμα έχει έναν «διακριτό χαρακτήρα» στις 28 χώρες του μπλοκ και ότι θα έπρεπε να τυγχάνει νομικής προστασίας», ανέφερε το δικαστήριο. Η απόφαση αυτή είναι η τελευταία πράξη (μέχρι την επόμενη;) σε μια μακρά νομική μάχη μεταξύ της Adidas και της βελγικής Shoe Branding Europe, η οποία το 2009 κέρδισε τη μάχη για να χρησιμοποιεί σαν εμπορικό σήμα τις δύο παράλληλες ρίγες. Έπειτα, η Adidas προσέφυγε κατά της συγκεκριμένης κίνησης, υποστηρίζοντας ότι το brand της εταιρείας προσομοιάζει το δικό της εμπορικό σήμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.