ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Βούλιαξε» η βιομηχανική παραγωγή της Ιταλίας – Σημείωσε πτώση κοντά στο 30%

«Βούλιαξε» η βιομηχανική παραγωγή της Ιταλίας – Σημείωσε πτώση κοντά στο 30%

Πτώση 29.3% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στην Ιταλία, τον περασμένο Μάρτιο, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πρόκειται για το αρνητικότερο στοιχείο των τελευταίων τριάντα ετών. Σε σύγκριση με τους προηγούμενους εννέα μήνες, η παραγωγή το πρώτο τρίμηνο του έτους μειώθηκε κατά 8,4%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ιταλικού Ινστιτούτου Στατιστικής Istat.

Σύμφωνα με το Istat «τα μέτρα ασφαλείας, που υιοθετήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, και η έντονη μείωση της ζήτησης προκάλεσαν την κατάρρευση της ιταλικής βιομηχανικής παραγωγής».

Σε τομείς, όπως αυτοί της αυτοκινητοβιομηχανίας, των ενδυμάτων και των δερμάτινων ειδών, η πτώση της παραγωγής αγγίζει το 50%. «Πρόκειται αναμφίβολα για πρωτοφανή ποσοστά», σημειώνει το Ιταλικό Ινστιτούτο Στατιστικής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι μόνοι τομείς που δεν επηρεάσθηκαν από τη βαρύτατη οικονομική κρίση -όπως προκύπτει από τα συγκεκριμένα στοιχεία- είναι εκείνοι της παραγωγής τροφίμων και του καπνού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.