Επιστρεπτέα προκαταβολή 3 και 4: Σε λειτουργία η πλατφόρμα υποβολής ενστάσεων

Ποιες επιλογές έχουν οι δικαιούχοι

Επιστρεπτέα προκαταβολή 3 και 4: Σε λειτουργία η πλατφόρμα υποβολής ενστάσεων

Μέχρι και τις 19 Ιουλίου, έχουν προθεσμία όσοι επιθυμούν να αξιοποιήσουν τη δεύτερη ευκαιρία που δίνει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να ενταχθούν στον 3ο και τον 4ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Η πλατφόρμα για την υποβολή ενστάσεων άνοιξε και πλέον δίνεται η δυνατότητα σε επιτηδευματίες οι οποίοι είχαν απορριφθεί να υποβάλλουν ενστάσεις μέσω της ειδικής πλατφόρμας myBusiness Support.

Οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν ενημερωτικό e-mail από την ΑΑΔΕ προκειμένου να υποβάλλουν αίτημα επανεξέτασης μέσα σε πέντε εργάσιμες ημέρες από την επόμενη ημέρα της παραλαβής του.

Η λίστα με τις επιχειρήσεις οι οποίες έχουν απορριφθεί είναι ιδιαίτερα μεγάλη και ειδικά από τον 4ο κύκλο όπου το ενδιαφέρον ήταν τεράστιο με αποτέλεσμα να σημειωθεί ρεκόρ αιτήσεων από ενδιαφερόμενους λόγω της μη επιστροφής του 50% της ενίσχυσης.

​​​​​​​Προϋπόθεση για την υποβολή του αιτήματος επανεξέτασης είναι να αναφέρεται σε ποιες από τις δύο φάσεις Επιστρεπτέας Προκαταβολής υπέβαλαν αίτηση και απορρίφθηκε αλλά και τους λόγους που κόπηκαν από την κρατική χρηματοδότηση.

​​​​​​​Παράλληλα θα πρέπει να στείλουν συνημμένα όλα τα δικαιολογητικά που να στηρίζουν το δικαίωμα της ένστασης, ενώ οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ θα επανεξετάσουν τα αιτήματα στη βάση των νέων δεδομένων.

Μετά το πέρας της υποβολής των δηλώσεων από τα νομικά πρόσωπα η ΑΑΔΕ θα αναρτήσει στο Taxisnet τα ποσά που έχουν δοθεί στους δικαιούχους από τους 7 κύκλους Επιστρεπτέας Προκαταβολής και αυτά που πρέπει να επιστραφούν στο κράτος.

​​​​​​​Οι δικαιούχοι έχουν τις εξής επιλογές οι οποίες είναι:

  • Να αποπληρώσουν το συνολικό ποσό που οφείλει σε 60 δόσεις, ξεκινώντας από τον Ιανουάριο του 2022.
  • Να εξοφλήσουν εφάπαξ όλο το ποσό που έχουν λάβει με επιπλέον «κούρεμα» ύψους 15% επί του επιστρεπτέου τμήματος
  • Να επιλέξουν όσοι είχαν μείωση εσόδων τουλάχιστον 30% το 2020 αντί του κουρέματος της οφειλής των τριών πρώτων φάσεων, το οποίο φτάνει στο 50% να λάβουν «επιταγή» η οποία θα έχει αξία, ίση με το 35% των ποσών που έλαβε αθροιστικά κατά τις τρεις πρώτες φάσεις με την οποία θα μπορούν αποπληρωθούν φετινές φορολογικές υποχρεώσεις από φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ. Σε αυτή τη περίπτωση θα πρέπει να εξοφληθεί το 100% της Επιστρεπτέας σε 60 δόσεις από 31/1/2022. Το μέτρο δεν έχει ακόμη ενεργοποιηθεί.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.