Ελληνικό: Αγγίζουν επίπεδα ρεκόρ οι προπωλήσεις κατοικιών και οικοπέδων πριν ξεκινήσουν τα έργα

Όσα ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Lamda Development

Ελληνικό: Αγγίζουν επίπεδα ρεκόρ οι προπωλήσεις κατοικιών και οικοπέδων πριν ξεκινήσουν τα έργα

Ο Οδυσσέας Αθανασίου αποκάλυψε ότι οι συμφωνημένες προπωλήσεις κατοικιών και πωλήσεις οικοπέδων στο μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στο Ελληνικό φτάνουν στα 700 εκατομμύρια ευρώ.

Επισήμανε ότι οι ταμειακές ροές είναι θετικές πριν ακόμη αρχίσει το έργο και έκανε λόγο για ασύλληπτο επίπεδο προπωλήσεων για την τρέχουσα χρονική περίοδο του έργου.

Όπως εκτίμησε ο κ. Αθανασίου οι εκτιμώμενες προπωλήσεις και πωλήσεις μέχρι το τέλος του χρόνου θα ανέλθουν στα 1.2 δισ. ευρώ. Η έναρξη κατασκευής των έργων υποδομών ανέφερε ο κ. Αθανασίου ξεκινάει στο πρώτο εξάμηνο του 2022 και της κατασκευής των κτηρίων στο δεύτερο εξάμηνο 2022.

Αναφορικά με την εκδήλωση ενδιαφέροντος από εταιρείες και καταστηματάρχες για το VouliagmenisMall, ανέφερε ότι ανέρχεται σε 60% πριν ξεκινήσει ακόμη και η επίσημη παρουσίαση των σχεδίων. Όπως τόνισε ο κ. Αθανασίου, η Lamda συμβάλλει στην αντιμετώπιση του φαινομένου brain drain, καθώς το 25% τουλάχιστον προσλήψεων από το εξωτερικό είναι Έλληνες που θα γυρίσουν μόνιμα στην χώρα μας.

Μιλώντας στην επενδυτική ημερίδα ο κ. Αθανασίου ανέφερε ότι υπολογίζεται να φτάσει και να ξεπεράσει το 25% η εκτιμώμενη μέση ετήσια αύξηση της καθαρής εσωτερικής αξίας ανά μετοχή στην πρώτη φάση του Ελληνικού (μέχρι το 2025). Η εκτιμώμενη συνολική καθαρή εσωτερική αξία (NAV) της Lamda Development το 2025 θα ανέλθει στα 3 δισ. ευρώ δηλαδή εκτιμάται ότι το NAV της εταιρείας σχεδόν θα τριπλασιαστεί κατά την πρώτη πενταετία, πρόσθεσε.

Επισήμανε επίσης ότι δίνεται τεράστια σημασία στη διαφάνεια και ακεραιότητα στις προμήθειες, ενώ τόνισε ότι η κίνηση στα υπάρχοντα Εμπορικά κέντρα της Lamda Development (The Mall, Golden Hall και Mediterranean Cosmos) επανέρχεται στα προ της πανδημίας επίπεδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.