ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κατέρρευσε το «αφήγημα» Χ.Θεοχάρη: Κατακόρυφη κάμψη των εσόδων στην Μύκονο μετά τις απαγορεύσεις που επέβαλε η κυβέρνηση

Έγινε το νησί της... ησυχίας

Κατέρρευσε το «αφήγημα» Χ.Θεοχάρη: Κατακόρυφη κάμψη των εσόδων στην Μύκονο μετά τις απαγορεύσεις που επέβαλε η κυβέρνηση

Εντυπωσιακή είναι η κάμψη των εσόδων στο νησί της Μυκόνου μετά το λοκντάουν που επιβλήθηκε στο νησί ενώ πολλοί τουρίστες που δεν ήταν διατεθειμένοι να διασκεδάσουν σιωπηλά, άρχισαν να φεύγουν για άλλους προορισμούς εξίσου ακριβούς και διάσημους που προφανώς δεν έχουν τέτοιους περιορισμούς.

Όλα αυτά διαψεύδουν τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος ζώντας στο δικό του “παράλληλο” σύμπαν, ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία επίπτωση στην τουριστική κίνηση στο νησί και ότι όλα βαίνουν… ομαλώς!

Οι ξένοι τουρίστες προφανώς δεν το γνωρίζουν αυτού και επιλέγουν προορισμούς, όπως το Σεν Τροπέ την Κυανή Ακτή, το Κάπρι και την Ίμπιζα που άνοιξε σταδιακά και πλέον μπαίνει σε πιο δυνατούς ρυθμούς, όπου θα μπορέσουν να κάνουν αυτό που δεν μπορούν πλέον λόγω του lockdown να βιώσουν στη Μύκονο.

Οι επιπτώσεις των απαγορεύσεων είχαν ήδη αρχίσει να φαίνονται από την Κυριακή, όταν τα τηλέφωνα «άναψαν» και τα email από το εξωτερικό άρχισαν να έρχονται σε ξενοδοχεία και επιχειρήσεις.

Η τοποθέτηση του Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη χθες στην Βουλή ότι δεν υπάρχουν ακυρώσεις στην Μύκονο, αιφνιδίασε τους άμεσα εμπλεκόμενους στο νησί, οι οποίοι απορούσαν με την εκτίμηση αυτή.

Οι ακυρώσεις στα ξενοδοχεία συνεχίζονται με σταθερό ρυθμό όπως λένε ξενοδόχοι και στελέχη του χώρου ενώ σε συγκεκριμένο πεντάστερο ξενοδοχείο τα cancelations έφτασαν μέχρι τις 12 Αυγούστου.

Σε ένα από τα πιο γνωστά beach club του νησιού η πτώση του τζίρου άγγιξε το 30% σε δυο ημέρες, ενώ σε άλλο τα 1.600 ρεζερβέ για φαγητό την Κυριακή μειώθηκαν σε εφτακόσια.

Μεγάλο κλαμπ-εστιατόριο φέρεται να επιστρέφει ήδη τα χρήματα που είχαν καταβάλλει πελάτες, οι οποίοι μετά τις τελευταίες εξελίξεις αποφάσισαν να μην έρθουν στο νησί των ανέμων.

Η Χώρα με τα νέα δεδομένα ζορίζεται πολύ, αφού διάσημα μπαρ και κλαμπ ουσιαστικά υπολειτουργούν χωρίς το κατεξοχήν στοιχείο τους, την μουσική, ενώ η ατμόσφαιρα παραπέμπει σε καφέ.

Την ίδια στιγμή υπάρχουν και πάρα πολλοί τουρίστες που έμειναν στο νησί παρά το lockdown και δεν έφυγαν για αλλού, επιλέγοντας να ζήσουν μια άλλη Μύκονο, που δεν θυμίζει σε τίποτε το νησί της ξέφρενης διασκέδασης που είχαν συνηθίσει άλλες σεζόν.

Η πλειοψηφία αυτών επιλέγει να περάσει σχεδόν όλη την ημέρα στην θάλασσα, σε κάποιο από τα κορυφαία sea side στέκια κάνοντας μπάνιο το οποίο ακολουθεί φαγητό και αποχωρούν κατά τις επτά η ώρα για να επιστρέψουν σε ξενοδοχεία και βίλες όπου διαμένουν.

Σίγουρα η Μύκονος δεν θα βγάλει τα χρήματα που χρειάζεται για να περάσει τον χειμώνα. Και μαζί με αυτήν και η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα καθότι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δεν θα έχει σοβαρά τουριστικά έσοδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θυμίζουμε ότι στην Ελλάδα δεν «παράγουμε» τίποτε άλλο…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.