ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

«Αγγλοι επιχειρηματίες ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα»

«Αγγλοι επιχειρηματίες ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα»

  Ο πρεσβευτής της Μεγάλης Βρετανίας στην Αθήνα Τζον Κίτμερ στην πρώτη του συνέντευξη προς τα ελληνικά ΜΜΕ, έκανε κολακευτικά σχόλια για την Ελλάδα, τονίζοντας ότι η χώρα του θα στηρίξει την ελληνική κυβέρνηση στην προσπάθεια που κάνει, ενώ παράλληλα αναφέρεται εκτενώς και στο βρετανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις και αποκρατικοποιήσεις στην Ελλάδα.

  Ο κ. Κίτμερ, μιλώντας στη web tv του Αθηναϊκού Πρακτορείου ειδήσεων, τόνισε πως οι Βρετανοί επενδυτές ενδιαφέρονται θερμά για αποκρατικοποιήσεις στην Ελλάδα, για τον τουρισμό και τους υδρογονάνθρακες , ενώ υποστήριξε πως εάν «η κυβέρνηση αυτή μπορεί να απελευθερώσει το όραμα και την αυτοπεποίθηση του λαού, η Ελλάδα θα έχει λαμπρό μέλλον».

   Αποσπάσματα από την συνέντευξη του Τζον Κίτμερ:

 •Υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον από βρετανικής πλευράς στην Ελλάδα;

  «Στην Ελλάδα η κυβέρνηση προσπαθεί να προσελκύσει ξένες άμεσες επενδύσεις και βλέπουμε τα πρώτα θετικά σημάδια σε επενδύσεις που είχαν μπλοκαριστεί για πολλά χρόνια, που άρχισαν να δείχνουν και πάλι σημάδια προόδου. Άρα υπάρχουν πραγματικές επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, και πραγματικοί επενδυτές που επιθυμούν να φέρουν τα κεφάλαιά τους εδώ. Πρόκειται για επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας στην Ελλάδα στον κατασκευαστικό τομέα, στα ξενοδοχειακά αλλά και στις υποδομές που δημιουργούνται γύρω από τα μεγάλα έργα.

  Υπάρχουν επίσης Βρετανοί επενδυτές οι οποίοι ενδιαφέρονται για τις αποκρατικοποιήσεις. Η πώληση μετοχών του ΟΠΑΠ αποτελεί το πρώτο θετικό σημάδι ότι οι αποκρατικοποιήσεις προχωρούν.

  Οι τομείς στους οποίους υπάρχει βρετανικό ενδιαφέρον είναι ο τουρισμός, η ενέργεια όπου βεβαίως μεγάλες εταιρίες ενδιαφέρονται για τις νέες περιοχές… Πολύς λόγος γίνεται για την Ανατολική Μεσόγειο και ίσως και το Αιγαίο για νέες έρευνες για υδρογονάνθρακες και για την εκμετάλλευσή τους – υπάρχει βρετανικό ενδιαφέρον γι’ αυτά. Υπάρχει επίσης βρετανικό επενδυτικό ενδιαφέρον για την ιδιωτικοποίηση κρατικής γης καθώς υπάρχουν πολλές βρετανικές εταιρίες που εξειδικεύονται στην κτηματομεσιτική ανάπτυξη.»

   •Η Ελλάδα διεκδικεί την κατασκευή του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου, (ΤΑP) η απόφαση για τον οποίο θα ληφθεί τον Ιούνιο από την κοινοπραξία στην οποία μέτοχος είναι και η βρετανική BP. θα θέλατε να το σχολιάσετε;

  «Ως προς τον ΤΑΡ ως κυβέρνηση είμαστε ουδέτεροι έναντι των δύο σχεδίων αγωγών, αλλά ικανοποιηθήκαμε από την τριμερή διακρατική συμφωνία, χωρίς την οποία δεν θα ήταν εφικτό το πρότζεκτ. Ενθουσιάστηκα από την ομιλία του πρωθυπουργού για την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης».

   •Μετά από τρία χρόνια οικονομικής κρίσης, πώς βλέπετε την Ελλάδα;

  «Η Ελλάδα δεν μπορεί να πάει πίσω. Βλέπουμε όλοι τις συνέπειες της κρίσης. Ο λαός υποφέρει, έχει σοβαρές δυσκολίες. Αλλά η Ελλάδα δεν μπορεί να πάει πίσω. Πρέπει να ανακαλύψει μια νέα αποφασιστικότητα, ένα νέο όραμα για το μέλλον. Η Ελλάδα έχει πολλά πλεονεκτήματα. Οι Έλληνες είναι πολύ μορφωμένοι και τυγχάνουν αναγνώρισης παγκοσμίως. Νομίζω ότι αν η κυβέρνηση αυτή μπορεί να απελευθερώσει το όραμα και την αυτοπεποίθηση του λαού, η Ελλάδα θα έχει λαμπρό μέλλον, γιατί έχει πολλά πλεονεκτήματα. Εγώ είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος για το μέλλον της Ελλάδας. Το όραμα είναι το sine qua non του μέλλοντος της χώρας.

  Εμείς στη Βρετανία υποστηρίζουμε αυτήν τη διαδικασία. Η Ελλάδα πάντα στο παρελθόν έβρισκε λύσεις στα προβλήματά της».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.