ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τρέχουν και δεν… φτάνουν για την επόμενη δόση μας

Τρέχουν και δεν… φτάνουν για την επόμενη δόση μας

Μάχη με το χρόνο δίνει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προκειμένου να τακτοποιήσει και τις τελευταίες εκκρεμότητες οι οποίες ακόμα παραμένουν ανοιχτές, έτσι ώστε να εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης των 4,2 δισ. την ερχόμενη εβδομάδα στο Eurogroup.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα πρέπει όλες οι εκκρεμότητες θα έχουν αρθεί έτσι ώστε ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας να έχει στις αποσκευές του για τις Βρυξέλλες όλες τις υπουργικές αποφάσεις και τις εγκυκλίους που θα θέτουν σε εφαρμογή τις διατάξεις του πρόσφατου πολυνομοσχεδίου.

Πάντως , όπως γράφει η εφημερίδα «Καθημερινή» το οικονομικό επιτελείο έχει καταρτίσει ένα «σχέδιο Β», προκειμένου να είναι σε θέση να πληρώσει τα ομόλογα που λήγουν στις 20 Μαΐου, ακόμη κι αν καθυστερήσει η εκταμίευση της δόσης. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η έκδοση εντόκων γραμματίων διάρκειας ενός μήνα, ύψους 3,8 δισ. Εξάλλου, την ερχόμενη Τρίτη ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) θα προχωρήσει στην προγραμματισμένη έκδοση εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας. Μέσω αυτών θα επιδιώξει να αντλήσει 1,6 δισ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.