ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Συμφωνία ΟΤΟΕ τραπεζών με μειώσεις μισθών

Συμφωνία ΟΤΟΕ τραπεζών με μειώσεις μισθών

Η ΟΤΟΕ και οι διοικήσεις των τραπεζών μετά από συζητήσεις για τη σύναψη νέας κλαδικής σύμβασης εργασίας με ισχύ από τις 14 Μαίου (ημερομηνία κατά την οποία έληγε η τρίμηνη μετενέργεια) έως τις 31/12/2015, κατέληξαν σε συμφωνία που προβλέπει μείωση κατά 9,5% στις αποδοχές των τραπεζοϋπαλλήλων (6% στους βασικούς μισθούς και 3,5% από την αναστολή της καταβολής του επιδόματος ισολογισμού που δικαιούνται όλοι ανεξαιρέτως). Ταυτόχρονα διατηρούνται όλα τα επιδόματα, συμπεριλαμβανομένου και του επιδόματος γάμου.

Η σύμβαση που θα υπογραφεί την ερχόμενη Τρίτη προβλέπει, ακόμη, ρήτρα για την προστασία των θέσεων εργασίας καθώς και τη διευθέτηση του ωραρίου εργασίας μέσω βραδιών για τη λειτουργία των κεντρικών υπηρεσιών των τραπεζών έως τις 7 μ.μ.

Με τη μείωση του 6% ο εισαγωγικός μισθός χωρίς επιδόματα διαμορφώνεται στα 940 ευρώ από 1.000 ευρώ για το κύριο προσωπικό. Για συμφωνία ιστορικής σημασίας κάνει λόγο η ΟΤΟΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.