“Το ελληνικό χρέος προς το ΔΝΤ θα κουρευτεί”

“Το ελληνικό χρέος προς το ΔΝΤ θα κουρευτεί”

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μπορεί να αντιτίθεται στο ενδεχόμενο ενός ελληνικού OSI, δηλαδή του “κουρέματος” του χρέους της Ελλάδας που βρίσκεται στα χέρια δημοσίων πιστωτών, φαίνεται ωστόσο ότι το Ταμείο περιμένει το αναπόφευκτο.

Σε δημοσίευμά του, το πρακτορείο Reuters υποστηρίζει ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα αναγκαστεί να συρθεί στο νέο “κούρεμα” του ελληνικού χρέους, που θα αποφασίσουν οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας με την έγκριση και ενθάρρυνση της Γερμανίας, μετά τις εκλογές για τη νέα Μπούντεσταγκ τον Σεπτέμβριο, και την αναμενόμενη επανεκλογή της Άνγκελα Μέρκελ στην Καγκελαρία.

Αν συμβεί αυτό, θα πρόκειται για την πρώτη φορά που θα σημειωθεί αναδιάρθρωση χρέους μιας χώρας προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, κάτι που σύμφωνα με τους διεθνείς παρατηρητές θα “τσαλακώσει” την εικόνα του ΔΝΤ ως του πλέον φερέγγυου διεθνούς χρηματοπιστωτικού οργανισμού.

Οι ίδιοι διεθνείς παρατηρητές επισημαίνουν ότι η Ευρώπη δεν θα τολμήσει ποτέ να προχωρήσει σε αναδιάθρωση του ελληνικού “χρέους” χωρίς να έχει εξασφαλίσει νωρίτερα τη σύμφωνη γνώμη του ΔΝΤ, για συμμετοχή του Ταμείου στην όλη διαδικασία.

Από τη στιγμή λοιπόν που το νέο “κούρεμα” θεωρείται πλέον περίπου δεδομένο, αντίστοιχα δεδομένη θεωρείται και η συμφωνία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, δηλαδή… των ΗΠΑ που πολιτικά το επηρεάζουν καθοριστικά, με την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.