Μεγάλο κέρδος από πιθανή μείωση του φόρου εστίασης

Μεγάλο κέρδος από πιθανή μείωση του φόρου εστίασης

Αύξηση του τζίρου κατά δύο δισ. ευρώ στον κλάδο της εστίασης θα επιφέρει τυχόν μείωση του ΦΠΑ στο 13% από το 23% που είναι σήμερα, τη διετία 2013-2014.

Από την άλλη θα πλευρά θα υπάρξουν απώλειες δημοσίων εσόδων 62 εκατομμυρίων ευρώ. Και όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» εκ πρώτης όψεως και με βάση μόνο τους παραπάνω αριθμούς, είναι φανερό ότι η διατήρηση του ΦΠΑ στο 23% υπολογίζεται ότι επιφέρει παραπάνω έσοδα σε σχέση με τα όσα θα εισέλθουν στα ταμεία με τη μείωσή του. Όμως το αποτέλεσμα της μείωσης για τα δημόσια έσοδα, τα ασφαλιστικά Ταμεία και για την απασχόληση θα είναι πολλαπλασιαστικό, επισημαίνουν αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών.

Στον κλάδο της εστίασης έχουν βάλει «λουκέτο» λόγω της ύφεσης, σε συνδυασμό με την αύξηση του συντελεστή του ΦΠΑ στο 23%, πάνω από 4.000 επιχειρήσεις και υπολογίζεται ότι έχουν χαθεί πάνω από 30.000 θέσεις εργασίας.

Μάλιστα, από την ελληνική αγορά έχουν αποχωρήσει και γνωστές ξένες αλυσίδες ή έχουν περιορίσει το δίκτυο των καταστημάτων τους. Το κρίσιμο, βεβαίως, στοίχημα για την κυβέρνηση είναι η φοροδιαφυγή στον κλάδο, ανεξαρτήτως του συντελεστή ΦΠΑ που θα ισχύσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.