Στη δημοσιότητα οι εγγυήσεις για το δάνειο

Στη δημοσιότητα οι εγγυήσεις για το δάνειο

Εντός της ημέρας αναμένεται να γίνουν γνωστές οι εγγυήσεις που ζητήθηκαν από τη Φινλανδία προκειμένου το Ελσίνκι να προχωρήσει σε σύναψη δανείου με την Αθήνα το 2012.

Είχε προηγηθεί απόφαση του ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου με την οποία το κείμενο χαρακτηρίζεται «δημόσιο έγγραφο» και άρα η κυβέρνηση οφείλει να το δώσει στη δημοσιότητα.

Το αίτημα είχαν υποβάλλει φιλανδικά μέσα ενημέρωσης και βουλευτές του λαϊκιστικού, ευρωσκεπτικιστικού κόμματος των Αληθινών Φιλανδών

Η απόφαση αυτή συνιστά πλήγμα για την φιλανδική κυβέρνηση, η οποία προσπαθούσε να διατηρήσει κρυφό ένα μεγάλο μέρος της συμφωνίας που έχει δεχτεί σφοδρή κριτική από την αντιπολίτευση της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι η Φινλανδία πήρε αποστάσεις από τις υπόλοιπες χώρες, ζητώντας εγγυήσεις από τις χώρες που αντιμετώπιζαν δυσκολίες προκειμένου να τους χορηγήσει δάνεια. Η συμφωνία με την Ελλάδα αποτέλεσε το πρότυπο για μια άλλη συμφωνία, που υπογράφηκε με την Ισπανία τον Ιούλιο του 2012. Καμία άλλη χώρα της ευρωζώνης δεν ζήτησε εγγυήσεις, ακόμη και εκείνες στις οποίες τα σχέδια στήριξης είχαν δεχτεί έντονες επικρίσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.