Οι Αυστριακοί λατρεύουν την Ελλάδα

Οι Αυστριακοί λατρεύουν την Ελλάδα

Ως «απίστευτη πηγή έμπνευσης» χαρακτήρισαν «την Ελλάδα των 1.000 προορισμών και εμπειριών», αυστριακοί δημοσιογράφοι-εκπρόσωποι των τριών κυριοτέρων αυστριακών ειδικών εντύπων και των τριών σημαντικότερων ημερήσιων εφημερίδων, οι οποίοι επισκέφθηκαν μέσα στις προηγούμενες ημέρες περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα, στο πλαίσιο αποστολής που διοργάνωσε το Γραφείο Αυστρίας του ΕΟΤ σε συνεργασία με την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και γνωστή αεροπορική εταιρεία. 

Η ομάδα των αυστριακών δημοσιογράφων, έχοντας αφετηρία τη γραφική πόλη της Καβάλας-Παλιά πόλη-Κάστρο, περιηγήθηκε στο Νομό, επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο Φιλίππων, το βαπτιστήρι της Λυδίας και τις ακτές Παγγαίου και Κεραμωτής.

Για τους φυσιολάτρεις και όσους αγαπούν την πεζοπορία και εναλλακτικούς τρόπους παραθέρισης, ο καταπράσινος νομός Δράμας, γνωστός για τους υδροβιότοπους και την εξαιρετικής φήμης οινοπαραγωγή του, προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση στην ομάδα, την οποία συνόδευε ο Γιάννης Ραφαλιάς του Γραφείου Αυστρίας του ΕΟΤ. 

Η κορύφωση του ταξιδιού ακολούθησε στη Θάσο, με τις αμέτρητες δαντελωτές παραλίες και την πλούσια ιστορία, ενώ τις εντυπώσεις από τη φύση συμπλήρωσε η παραδοσιακή κουζίνα της περιοχής και η φιλοξενία των εκπροσώπων της περιφέρειας, των δήμων και των επαγγελματιών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν τους δημοσιογράφους για τις δυνατότητες και τις υποδομές της περιοχής, μεταδίδει το ΑΜΠΕ. 

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις διευθυντικών στελεχών και εκπροσώπων των μεγαλύτερων αυστριακών τουριστικών οργανισμών, η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός επιστρέφει εφέτος και πάλι στην κορυφή των προτιμήσεων των Αυστριακών, παρουσιάζοντας αύξηση στις κρατήσεις που ξεπερνά κατά μέσο όρο το 25% σε σχέση με το 2012. 

Κατά μέσο όρο πάνω από 500.000 Αυστριακοί επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα -ενώ η Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της – 8,4 εκατομμύρια κάτοικοι – βρίσκεται, εδώ και χρόνια, στην πρώτη θέση, από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα. Στην εντυπωσιακή αύξηση των κρατήσεων για διακοπές στην Ελλάδα αναφέρονται και τα δεκάδες σχετικά δημοσιεύματα και αφιερώματα για τον ελληνικό τουρισμό στον αυστριακό Τύπο μέσα στους τελευταίους μήνες.

«Αν και δεν έχει έλθει ακόμη το καλοκαίρι, ωστόσο ο τομέας του τουρισμού στην Ελλάδα ήδη λάμπει όσο ποτέ εδώ και πολύ καιρό», υπογράμμιζε πρόσφατα, για παράδειγμα, η μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Kleine Zeitung» σε δημοσίευμά της με τίτλο «Και πάλι ζήτηση για την Ελλάδα», αφιερωμένο στην πρωτοφανή αύξηση εφέτος στις αυστριακές κρατήσεις για διακοπές στην Ελλάδα, «η οποία επανέρχεται στην κορυφή των προτιμήσεων των Αυστριακών τουριστών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.