ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Αμφίβολες υποσχέσεις για Κινεζικές επενδύσεις μεγάλης κλίμακας

Αμφίβολες υποσχέσεις για Κινεζικές επενδύσεις μεγάλης κλίμακας

Τίποτε δεν είναι όπως δείχνει. Μπορεί τα στελέχη της συγκυβέρνηση και των τριών κομμάτων που την απαρτίζουν (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και προσωπικά ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, να προσπαθούν ενορχηστρωμένα να ζωγραφίσουν μια εικόνα αισιοδοξίας για την πορεία της οικονομίας και ότι «τα χειρότερα βρίσκονται πίσω», ωστόσο η πραγματικότητα είναι διαφορετική σημειώνουν αρθρογράφοι στο διεθνή τύπο. Η ευρω-κρίση χειροτερεύει ενώ οι αντιστάσεις απλώνονται, οι ευρω-τράπεζες χτυπούν ρεκόρ «κόκκινων» δανείων, το ελληνικό ΑΕΠ το α’ τρίμηνο έπεσε 5,2% και η «απεργία επενδύσεων» δεν λύνεται με ταξίδια στην Κίνα.

Η ιστορία της κρίσης της Κύπρου, η δραματική ύφεση αλά 1930 στην Ελλάδα και η επιδείνωση της κρίσης στην καρδιά του ευρώ, καθώς επίσης η πολιτική και κοινωνική ένταση που προκαλούν, δείχνουν πόσο έωλοι είναι οι πανηγυρισμοί και φούσκα η αισιοδοξία, σχολιάζουν αναλυτές στο Bloomberg και την εφημερίδα Financial Times που υπογραμμίζουν την “ύφεση επενδύσεων” η οποία δεν ξεπερνιέται με ταξίδια στην Κίνα.

Την ίδια ώρα ανοίγει ξανά η πολιτική συζήτηση για τις αποτυχίες των ευρω-διασώσεων της διαρκούς λιτότητας και την προοπτική εξόδου από το ευρώ μετά και τη σχετική τοποθέτηση του ΑΚΕΛ στην Κύπρο και του «κόκκινου» Οσκαρ Λαφοντέν στη Γερμανία. Όταν στην Ιταλία η κρίση και η αστάθεια κορυφώνονται και η Γαλλία μπαίνει στο μάτι του κυκλώνα.

Στο Eurogroup παραδέχονται πλέον ότι οι κρατικές διασώσεις στεγνώνουν από πυρομαχικά και η κρίση δεν έχει ξεπεραστεί, σημειώνει η Wall Street Journal γι’ αυτό προκρίνουν τη λύση τραπεζικών διασώσεων με καταθέσεις αλά κυπριακά, το “bail-in” αντί του “bail-out”.

Όταν το Βερολίνο μπροστά στις εκλογές του Σεπτεμβρίου έχει κάθε λόγο να δείχνει πως τα πράγματα πηγαίνουν ή τουλάχιστον φαίνεται πως πηγαίνουν καλά, λέει σχόλιο της Deutsche Welle, μετά από σειρά εγκωμιαστικών δημοσιευμάτων από την Bild και την Welt am Sonntag -και οι δύο εφημερίδες του ομίλου Springer.

Αλλά όλοι στη Κομισιόν, στην ΕΚΤ, στο Eurogroup, γνωρίζουν ότι αυτό είναι παιχνίδι με τη φωτιά, αναφέρει το Times του Λονδίνου, καθώς οι αντιστάσεις στα μνημόνια και στη λιτότητα πολλαπλασιάζονται στην Ευρώπη με πολιτική στροφή αμφισβήτησης του ευρώ.

WSJ: «Διανοηθείτε το αδιανόητο: Την εγκατάλειψη ενός νομίσματος»

Με αφορμή την πρόσφατη έκθεση του Pew Research Center που καταδεικνύει τη μεγάλη στήριξη των κρατών μελών της ευρωζώνης ως προς την παραμονή τους στην ευρωζώνη, οι Τόμας Κέιταν  και Μάρκους Γουόκερ σχολιάζουν το ζήτημα του ευρω-νομίσματος.

Σε άρθρο τους στην έντυπη έκδοση της αμερικανικής Wall Street Journal, με τίτλο «Διανοηθείτε το αδιανόητο: Την εγκατάλειψη ενός νομίσματος» (Thinking the Unthinkable: Quitting a Currency), τονίζουν ότι παρά τις διαμαρτυρίες των Ευρωπαίων για τα μέτρα λιτότητας, άνω των 60% των ερωτηθέντων Ισπανών, Ελλήνων, Ιταλών και Γάλλων επιθυμούν να παραμείνουν εντός ευρώ, ωστόσο είναι αβέβαιο εάν η εν λόγω στάση θα διατηρηθεί και στο μέλλον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.