ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΑΑΔΕ – Διορθώσεις Ε9: Σε λειτουργία η εφαρμογή για όσους εντόπισαν λάθη στον ΕΝΦΙΑ

Οι δύο πρώτες δόσεις θα πρέπει να εξοφληθούν έως τις 29 Οκτωβρίου

ΑΑΔΕ – Διορθώσεις Ε9: Σε λειτουργία η εφαρμογή για όσους εντόπισαν λάθη στον ΕΝΦΙΑ

H Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), έθεσε σε λειτουργία σήμερα Πέμπτη 14 Οκτωβρίου την ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή αρχικών και τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 του έτους 2021.

Οι φορολογούμενοι που εντόπισαν λάθη ή παραλείψεις στο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ, θα έχουν την ευκαιρία να τα διορθώσουν.

Πρέπει ωστόσο να το κάνουν έγκαιρα (πριν από το τέλος του μήνα) καθώς αμέσως μετά θα εκδοθεί νέο εκκαθαριστικό με το ποσό του φόρου ακινήτων που θα πρέπει να πληρώσουν.

Τα πιο συνηθισμένα λάθη

Τα πιο συνηθισμένα λάθη αφορούν κυρίως:

  • Στα στοιχεία για τα εμπράγματα δικαιώματα καθώς υπάρχουν περιπτώσεις φορολογουμένων που έχουν την ψιλή κυριότητα ή την επικαρπία επί ακινήτων και κινδυνεύουν να πληρώσουν μεγαλύτερο ΕΝΦΙΑ.
  • Στα στοιχεία για τα ποσοστά συνιδιοκτησίας καθώς έχουν διαπιστωθεί περιπτώσεις που δεν αναγράφεται ποσοστό συνιδιοκτησίας, με αποτέλεσμα το σύστημα να θεωρεί ότι είναι στο 100%.

τα στοιχεία για τα ημιτελή κτίσματα, καθώς εάν δεν έχουν δηλωθεί σωστά είναι «φουσκωμένος» ο ΕΝΦΙΑ.

  • Στην αναγραφή στοιχείων σε βοηθητικούς χώρους ακινήτων ή σε κτίσματα που βρίσκονται μέσα σε αγροτεμάχια.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι οι δύο πρώτες δόσεις θα πρέπει να εξοφληθούν έως τις 29 Οκτωβρίου, ενώ η τελευταία δόση θα καταβληθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου 2022. Αν προκύψει μείωση φόρου:

  • Έως 300 ευρώ θα γίνεται αυτόματη εκκαθάριση.
  • Πάνω από 300 ευρώ, με δικαιολογητικά στην Εφορία για να γίνει έλεγχος.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.