ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πληρωμές από σήμερα για χιλιάδες δικαιούχους των μειωμένων ενοικίων

Οι πληρωμές θα συνεχίζονται και όλη την ερχόμενη εβδομάδα

Πληρωμές από σήμερα για χιλιάδες δικαιούχους των μειωμένων ενοικίων

Χιλιάδες είναι οι δικαιούχοι που αναμένεται να λάβουν σήμερα τα πρώτα χρήματα για τις αποζημιώσεις για τις μειώσεις ενοικίων που υπέστησαν τους προηγούμενους μήνες.

Οι πρώτες πληρωμές θα αφορούν τον κύριο όγκο των δικαιούχων που δεν είχαν προβλήματα ή διόρθωσαν όσα λάθη είχαν στις δηλώσεις τους.

Οι πληρωμές όμως θα συνεχίζονται και καθ’ όλην την ερχόμενη εβδομάδα, όταν θα εκκαθαρίζονται και πιο σύνθετες περιπτώσεις που χρήζουν ειδικής αντιμετώπισης και αποφάσεων όπως, μεταξύ άλλων, υπεκμισθώσεις, για τις οποίες οι ιδιοκτήτες αναμένουν ήδη μέχρι και 18 μήνες τα λεφτά τους!

Συγκεκριμένα, οι πρώτες πληρωμές θα αφορούν αποζημιώσεις για:

1. «κουρεμένα» ενοίκια Ιουλίου: εκμισθωτές και υπεκμισθωτές, ανεξαρτήτως εάν έλαβαν προκαταβολή για τα «κουρεμένα» μισθώματα, έπρεπε να υποβάλουν και δήλωση περί μεταβολής του μισθώματος λόγω COVID έως τέλος Σεπτεμβρίου. Διαφορετικά όμως, σε περιπτώσεις όπου έχει προκαταβληθεί η αποζημίωση αλλά δεν έχει υποβληθεί δήλωση εντός της προθεσμίας (ή αν τροποποιείται η δήλωση COVID Ιουλίου σε σχέση με τον Ιούνιο 2021) οι ιδιοκτήτες θα κληθούν να γυρίσουν τα λεφτά στην ΑΑΔΕ.

2. διορθώσεις αιτήσεων αποζημίωσης ή και πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας, που έγιναν ως τον Σεπτέμβριο από εκμισθωτές – υπεκμισθωτές ακινήτων, στην περίπτωση που έλαβαν σχετική ειδοποίηση από την ΑΑΔΕ για λάθη ή παραλείψεις τους.

3. διορθώσεις που έγιναν σε δηλώσεις COVID και πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας, για Ιανουάριο μέχρι και Μάιο 2021, από εκμισθωτές – υπεκμισθωτές ακινήτων.

4. διορθώσεις σε δηλώσεις COVID για τους μήνες Μάρτιο μέχρι και Δεκέμβριο του 2020, από εκμισθωτές σε υπεκμισθώσεις ακινήτων που δεν είχαν υποβάλει ως τότε δήλωση.

5. τροποποιητικές δηλώσεις πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας, για τους μήνες από Μάρτιο μέχρι και Δεκέμβριο 2020, σε περιπτώσεις υπεκμισθώσεων με πολλά ακίνητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον, αναμένεται πως θα πληρωθούν και όσοι είχαν προβλήματα που είχαν ακίνητα, που παραχωρούνται ή υποπαραχωρούνται από τους Οργανισμούς Λιμένος, αλλά και πρόσωπα στα οποία καταβάλλεται αποζημίωση λόγω εξωσυμβατικής χρήσης των ακινήτων τους, με βάση τις διορθώσεις και τις αρχικές δηλώσεις COVID για την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου 2021.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.