Επικυρώνεται σήμερα το ξεπούλημα της ΔΕΗ – Θα παραχωρηθεί στα ξένα funds

Οι μέτοχοι στη γενική τους συνέλευση θα καθορίσουν το ύψος της αύξησης κεφαλαίου

Επικυρώνεται σήμερα το ξεπούλημα της ΔΕΗ – Θα παραχωρηθεί στα ξένα funds

Σήμερα παίζεται η πρώτη πράξη στο επικών διαστάσεων δράμα με πρωταγωνιστή τη μετοχή της ΔΕΗ. Οι σημερινοί μέτοχοι στη γενική τους συνέλευση θα καθορίσουν το ύψος (ή το εύρος) της αύξησης κεφαλαίου, τη διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων.

Όλα δείχνουν ότι το βιβλίο προσφορών θα ανοίξει τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου. Η σημερινή γενική συνέλευση θα εγκρίνει επίσης -και η κοινή γνώμη θα ενημερωθεί με ακρίβεια- τους όρους πώλησης του 49% του ΔΕΔΔΗΕ στον προτιμητέο επενδυτή Spear WTE Investments (Macquarie).

Μέσω της «αύξησης μετοχικού κεφαλαίου» δίνει στο «αεριτζίδικο» κεφάλαιο άλλο ένα 17% από το 51% που διαθέτει σήμερα το Δημόσιο για να περάσει η πλειοψηφία των μετοχών (66%), άρα και η διαχείριση της ΔΕΗ, στους ιδιώτες με ιδιαίτερη προτίμηση που καταλήγουν σε κερδοσκοπικά εργαλεία καταλήστευσης των καταναλωτών ρεύματος.

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να ξεπουλήσει τη ΔΕΗ, δίνοντας τις ανάλογες εντολές στον υποτακτικό της, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο κ. Στάσση, αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι η κυβέρνηση έσπευσε να αποκλείσει το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία από την αγορά.

Το γεγονός ότι δεν πρόκειται μόνο για πούλημα αλλά για ξεπούλημα φάνηκε ήδη και από το κατρακύλισμα της μετοχής της ΔΕΗ, όπου οι κερδοσκόποι «επενδυτές» διαμορφώνουν τη νέα τιμή πώλησης με συνέπεια την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Το ξεπούλημα της ΔΕΗ είναι άλλος ένας κρίκος στην αλυσίδα ξεπουλήματος ολόκληρης της χώρας, αφού έρχεται να προστεθεί στο πρόσφατο ξεπούλημα του 49% του ΔΕΔΔΗΕ, που αποτελούν τα δίκτυα χαμηλής τάσης και αποτελούν φυσικό μονοπώλιο!

Όμως δεν πέρασε ούτε ένας μήνας από το ξεπούλημα της Εγνατίας Οδού στην ΤΕΡΝΑ που προστέθηκε στο ξεπούλημα 12 λιμανιών αλλά και των δημόσιων Δικτύων Φυσικού Αερίου (ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ) και έπεται το ξεπούλημα ενός άλλου κοινωνικού αγαθού, που είναι το νερό.

Απεργία από ΓΕΝΟΠ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την αντίθεσή της στην απώλεια του ελέγχου της πλειοψηφίας των μετοχών της ΔΕΗ (51%) από το Δημόσιο υποστηρίζει η ΓΕΝΟΠ, η οποία έχει εξαγγείλει σήμερα 24ωρη απεργία. Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γιώργος Αδαμίδης ανέφερε ότι η αύξηση κεφαλαίου μπορεί να είναι επωφελής για την επιχείρηση, αλλά θα είναι καταστροφική για το Δημόσιο και τους καταναλωτές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.