ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα με 800 ευρώ το μήνα – Οι δικαιούχοι

Τα βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα με 800 ευρώ το μήνα – Οι δικαιούχοι

Σε εφαρμογή θα τεθεί, ειδικό πρόγραμμα για την απασχόληση των ρητινοκαλλιεργητών των πυρόπληκτων περιοχών.

Ειδικότερα, το νέο πρόγραμμα θα επιχορηγήσει την απασχόληση των ρητινοκαλλιεργητών-μελών των συνεταιρισμών των συγκεκριμένων δήμων σε θέσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αντικείμενο την εργασία των ρητινοκαλλιεργητών στη βιώσιμη ανάπτυξη του δάσους των πυρόπληκτων περιοχών, υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση των αρμοδίων δασαρχείων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος είναι τα εξής:

  • Η προτεινόμενη διάρκεια του προγράμματος απασχόλησης ορίζεται στα επτά (7) έτη.
  • Η διάρθρωση του προγράμματος θα εδράζεται σε έξι (6) κύκλους ανά τακτά διαστήματα την περίοδο 2021-2023, ώστε να μπορούν να ενταχθούν -μετά από μία διετία ή τριετία – στο πρόγραμμα και οι ρητινοκαλλιεργητές που θα απασχολούνται στα αντιδιαβρωτικά/αντιπλημμυρικά έργα.
  • Ο ΟΑΕΔ θα καλύψει το μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος της εργασίας τους σε θέσεις πλήρους απασχόλησης με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.
  • Η υλοποίηση του προγράμματος προϋποθέτει κατ’ εξαίρεση διάταξη που θα δώσει τη δυνατότητα στους πυρόπληκτους ρητινοκαλλιεργητές να εγγραφούν στο Μητρώο Ανέργων του ΟΑΕΔ, διατηρώντας ταυτόχρονα την ανενεργή συνεταιριστική ιδιότητά τους.
  • Η συμμετοχή των εν λόγω ρητινοκαλλιεργητών στο ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης συνεπάγεται ότι από την πλευρά τους δεν δύνανται, αν θέλουν να παραμείνουν στο πρόγραμμα, να έχουν κάποια άλλη παράλληλη επαγγελματική δραστηριότητα, με εξαίρεση τη δραστηριότητά τους σε αγροτική (γεωργική ή κτηνοτροφική) εκμετάλλευση στο πλαίσιο των αγροτών του ειδικού καθεστώτος.
  • Ο μηνιαίος καθαρός μισθός ανέρχεται στα 800 ευρώ.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.