Μηδενικά επιτόκια καταθέσεων ζητούν οι Τροϊκανοί

Μηδενικά επιτόκια καταθέσεων ζητούν οι Τροϊκανοί

Μηδενικά επιτόκια για τις καταθέσεις ταμιευτηρίου και πτώση στο 2% από το 4,5% που ισχύει σήμερα κατά μέσο όρο στις προθεσμιακές καταθέσεις απαιτεί εντός τους έτους η τρόικα από τις ελληνικές τράπεζες. Στόχος είναι η ευθυγράμμιση των επιτοκίων με τα επίπεδα της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Real News, κατά τις τελευταίες συναντήσεις μεταξύ των εκπροσώπων των δανειστών μας και των ελληνικών τραπεζών, η τρόικα χαρακτήρισε τα επιτόκια που ισχύουν στην ελληνική αγορά ως «τριτοκοσμικά».

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι το επιτόκιο ταμιευτηρίου, το οποίο σήμερα διαμορφώνεται στο 0,40%-0,60%, θα τείνει στο μηδέν στις αρχές του 2014. Για τις καταθέσεις όψεως, που είναι επί το πλείστον λογαριασμού μισθοδοσίας, τα επιτόκια είναι ήδη μηδενικά. Αναφορικά με τις καταθέσεις προθεσμίας ο αρχικός στόχος της τρόικας είναι να μειωθούν στο 2% από το 4,5% που ισχύει σήμερα κατά μέσο όρο με τάση περαιτέρω αποκλιμάκωσης στο 1,5%.

Μειώσεις όμως έρχονται και στα επιτόκια δανεισμού. Σύμφωνα με εκτιμήσεις τραπεζικών πηγών που επικαλείται η Real News, «τα επιτόκια χορηγήσεων, για παράδειγμα τα επιχειρηματικά δάνεια, θα μειωθούν από το 8%-9% στο 6%, ίσως και χαμηλότερα, ανάλογα με την επιχείρηση. Αντίστοιχα μικρή μείωση θα υπάρξει και στις υπόλοιπες κατηγορίες δανείων».

Σημειώνεται ότι οι δανειστές πιέζουν να μειωθούν τα επιτόκια των επιχειρηματικών δανείων, με στόχο το φθηνότερο χρήματα για τις επιχειρήσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.